Šventinę savaitę Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Spindulio“ filiale netrūko renginių.

Šalia tradiciškai vykdomų akcijų: „Atlaidumo savaitė skaitytojams“, „Perskaitei – padovanok“, „Paskirk savo bibliotekai 2 %“, bibliotekoje buvo vykdoma akcija vaikams „Šios knygos (ne)skaityk!“. Mažieji skaitytojai, vedami smalsumo, rinkosi siūlomas knygas ir spėliojo, kodėl gi šios knygos (ne)skaityti...

Šioje bibliotekoje vyko edukacinis renginys „Atvirukas bibliotekai“, kuriame dalyvavo l/d „Coliukė“ ugdytiniai „Nykštukai“ (auklėtoja Virginija Kontrimienė). Mažieji svečiai sužinojo, jog šie metai bibliotekai ypač svarbūs – ji švęs savo 40-ąjį gimtadienį. Vaikai su gražiausiais linkėjimais suskubo sveikinti biblioteką – gėlėmis, tortais dabino sveikinimo atvirukus ir linkėjo bibliotekai laimės, šypsenų, daug draugų, gėlių ir ilgų metų.

Kitą dieną  atvyko l/d „Coliukė“ „Bildukų“ grupės vaikai, lydimi auklėtojos Astos Želionienės. Jie dalyvavo renginyje „Draugauk su biblioteka“. Mažuosius draugus bibliotekoje pasitiko šmaikštuolė varna ir gudrioji laputė, kurios papasakojo apie savo pomėgį skaityti. Vaikams buvo pristatyta biblioteka, jos istorija, veikla, parodytos didžiausia ir mažiausia bibliotekoje esančios knygos, vaikai pakviesti tapti bibliotekos skaitytojais ir draugauti su išmintingomis bičiulėmis – knygomis. Antrojoje renginio dalyje darželio ugdytiniai patys tapo kūrėjais, dailininkais ir sukūrė dvi savo grupės knygas.

Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius „Spindulio“ bibliotekoje vainikavo įvykęs informacinis renginys „Susikurk savo muzikinę knygą“ (su programa Movie Maker). Vaikai iš Šiaulių „Motinos Teresės šeimų namų“, padedami bibliotekininkės, turėjo galimybę išbandyti  Movie Maker programą ir patys susikurti savo muzikinę knygą.

Į viršų