17-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės tema – „Tu esi biblioteka“. Prie šios gražios iniciatyvos kaip kasmet, taip ir šiemet prisijungė ir „Romuvos“ gimnazija. Minėdami šią savaitę projekto „Jaunimo mokslo kavinė“ nariai dalyvavo netradicinėje IT pamokoje „Lobio paieška ir mokslas – informacijos ištekliai internete mokymuisi ir studijoms“ (ją vedė informacinių technologijų mokytoja Nijolė Bružaitė ir bibliotekos vedėja Angelė Aleknienė). Pamokos tikslas – sudominti mokinius mokslinę literatūrą skaityti ne tik elektroniniu variantu internete, bet paimti į rankas mokslinio turinio knygas, esančias gimnazijos bibliotekoje, naudoti įvairias programines įrangas kuriant STEM krypties mokymo dalykų plakatus. Mokiniai dirbo grupėse: jie turėjo atsakyti į klausimus apie knygas, bibliotekas, istoriją. Sunkiausias klausimas buvo, anot mokinių, nuo kelių puslapių spaudinys vadinamas knyga...

Sėkmingai įveikę testą, mokiniai turėjo iššifruoti su QR kodais užkoduotas užduotis ir susirasti  mokslo knygose reikiamą informaciją. Kai kam prireikė ir interneto. Išsiaiškinę užduotį, mokiniai sukūrė STEM krypties mokymo dalykų plakatus, kuriuos publikavo internete. Projekto nariai parodė, kad moka ne tik organizuoti renginius, bet ir pasinaudoti reikiama programine įranga, tikslingai panaudoti mobiliuosius telefonus, kritiškai mąstyti ieškant reikiamos informacijos ir kūrybingai atlikti užduotis. Pamokos metu naudojama mokslinė literatūra iš serijos „Mokslas visiems“ sudomino mokinius. Belieka tikėtis, kad atsiras ne vienas mokslinės literatūros skaitytojas.  

Biblioteka ir internetas – tai du ištikimi šiuolaikinio pasaulio draugai. Tai įrodė dviejų kolegių – IT mokytojos N. Bružaitės ir bibliotekos vedėjos A. Aleknienės – drauge vesta pamoka, skirta Bibliotekų savaitei paminėti.

Į viršų