Europos jaunimo savaitės metu visoje Europoje vyksta įvairaus masto renginiai, susiję su savaitės tema – jaunų žmonių solidarumas. Europos jaunimo savaitė (EJS) vyksta nuo 2003 m. kas 18 mėn. pagal struktūrinio dialogo ir pirmininkaujančių Europos Sąjungos Tarybai valstybių ciklus. Europos jaunimo savaitė prisideda prie Europos jaunimo strategijos prioritetų įgyvendinimo ir yra integrali struktūrinio dialogo dalis. Struktūriniu dialogu vadinamos jaunų žmonių ir už jaunimo politiką atsakingų asmenų (visais lygmenimis) diskusijos pasirinkta tema, siekiant politiniams sprendimams priimti reikalingų rezultatų.

Šių metų Europos jaunimo savaitės tema – jaunų žmonių solidarumas. Renginio organizatoriai praneša, visą savaitę netradicinėmis formomis bus siekiama kalbėti apie jaunų žmonių socialines problemas, burtis ir vienytis bendroms iniciatyvoms ir atkreipti dėmesį, kad mieste tūkstančiai jaunų žmonių. Fotografijos muziejaus terasoje Europos jaunimo savaitė atidaryta diskusija su pranešėjais – apie jauno žmogaus iššūkius, medijas, kritinį mąstymą, solidarumą su jaunimu kalbėjo, Šiaulių universiteto dėstytojas dr. M. Grigaliūnas, menotyrininkas V. Kinčinaitis, Lietuvos moksleivių sąjungos Šiaulių miesto pirmininkė K. Rekštytė) ir kiti.

O šiandien 17 valandą vykts dar viena įdomi akcija – ėjimas bulvaru. Šios akcijos iššūkis – kartu su įvairiomis socialinėmis grupėmis susikabinus su pažįstamais ir nepažįstamais solidariai nueiti 1000 žingsnių ir paskleisti žinutę, kad ir mūsų mieste gali būti vieninga ir solidari bendruomenė bei atkreipti dėmesį į savo pojūčius, savęs pažinimo ir kūrybos svarbą.

Į viršų