Prasidėjo vienas didžiausių ir ryškiausių muzikos pasaulio renginių – „Eurovizijos“ dainų konkursas.
Šiemet jubiliejinis, 60-tą kartą rengiamas, dainų konkursas vyks Austrijoje, o mūsų šaliai atstovaus Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetas, kuris atliks dainą „This Time“.

Ieva LIUBŠYTĖ
Kol kas lietuviams sunkiai sekėsi pavergti „Eurovizijos“ sceną. Aukščiausią – šeštąją – vietą šiame konkurse 2006 metais užėmė grupė LT United.
Dėl to nenuostabu, kad ir šiais metais mūsų lietuvių duetui teko išgirsti ne tik padrąsinančių ir sėkmės linkinčių žodžių, bet ir nemažai kritikos.
Tad dienraščio „Šiaulių naujienų“ žurnalistai taip pat nusprendė paklausti Šiaulių miesto gyventojų, ką jie mano apie „Eurovizijos“ konkurse pasirodysiančius V. Baumilą ir M. Linkytę ir ar mūsų šalies duetas pateks į taip išsvajotą „Eurovizijos“ finalą.
Susidūrėme su trejopa nuomone. Vienų Saulės miesto gyventojų teigimu, į finalą lietuviai nepateks – jų pasirodymas per silpnas, daina neįsimintina, netinkanti šiam konkursui. Be to, mums niekada nesisekė sužibėti „Eurovizijoje“, tai kodėl turėtų pasisekti šiemet.
Kiti šiauliečiai tikino, kad esame verti finalo ir turime tikėti, jog jame ir būsime. Juk atlikėjai jauni, gražūs, energingi, taip pat ir daina linksma bei graži, kaip tik tokia, kokios reikia „Eurovizijos“ dainų konkursui.
Na, o trečiajai Šiaulių miesto gyventojų grupei visiškai nerūpi, ar mūsų lietuvių duetas bus finale, ar ne – jie „Eurovizija“ nesidomi.

Daiva: „Pasirodyme trūksta kažko stipresnio“
– Iš tiesų nemanau, kad šis duetas pateks į „Eurovizijos“ finalą. Tiesiog jų daina nėra pakankamai stipri ir, kiek mačiau tą pasirodymą, jame dar kažko trūksta – aplink daugiau veiksmo ar dar ko įspūdingesnio. Nors pati daina man visai patinka, bet „Eurovizijos“ finalui norėtųsi stipresnio pasirodymo.

Ugnė: „Esame verti finalo“
– Manau, kad šiais metais pateksime į finalą. Ši daina smagi, užvedanti, ją labai paprasta, lengva įsiminti ir jie abu labai žavūs. Tad, mano nuomone, tikrai esame verti finalo ir turėtume būti kažkur per viduriuką.

Jurijus: „Man nėra jokio skirtumo“
– Aš net nežinau, kas šiais metais atstovauja Lietuvai „Eurovizijoje“. Man visiškai neįdomu, ar pateksime į finalą, ar nepateksime, – jokio skirtumo nematau.
Ilona: „Jei netikėsi, nepasiseks“
– Tai aišku, kad pateksime į finalą. Žinote, kaip būna: jei netikėsi ir nepasiseks. Šiaip ši daina yra ne mano skonio, bet „Eurovizijai“ ji yra tinkama. Tad tikrai esame verti finalo. Gerai, kad dainą atlieka pora, kad jauni, kad gražūs.

Kristina: „Turėtume patekti į finalą“
– Man atrodo, kad turėtume patekti į finalą tarp geriausiųjų. Nors pati „Eurovizija“ nelabai domiuosi ir nelabai žiūriu, bet žinoma, kad esu už lietuvius ir, manau, mūsų duetas yra vertas finalo.

Rimas: „Mums nepasiseks ir šiemet“
– Nelabai turime šansų patekti į finalą. Kažkaip mums dažniausiai „Eurovizijoje“ nesiseka, tai manau, jog ir šiemet nepasiseks. Be to, šiemet mūsų daina tokia neįsimintina, girdėjau, kaip ją dainavo atrankoje, o dabar jau net pamiršau.

Staselė: „Turime mažai šansų“
– Nelabai tikiu, kad pateksime į finalą, bet galiu prisipažinti, kad šiuo metu nelabai ir domiuosi „Eurovizija“. Dainą, aišku, girdėjau, bet mano nuomone, šansų patekti į finalą turime mažai, nors gal ir esame to verti.

Saulius: „Reikia tikėti“
– Na, reikia tikėtis, kad pateksime į tą finalą. Turime nusiteikti taip, kad esame nusipelnę būti finale. Šiaip aš „popso“ klausyti nelabai mėgstu, bet visada esu už savus.

Danguolė: „Nieko prognozuoti negalėčiau“
– Žinokite, iš tikrųjų šiais metais nelabai domėjausi „Eurovizija“, tad prognozuoti nieko negalėčiau. Šiaip „Euroviziją“ žiūriu ir ja domiuosi, bet šiuo metu esu labai užsiėmusi.

Jolanta: „Turime būti finale“
– Kadangi esu optimistė, manau, kad mūsų lietuvių duetas pateks į finalą. Man jų daina patinka ir yra graži. Be to, vien dėl to, kad esame lietuviai, turime būti finale.

Gediminas: „Vienas iš jų būtų turėjęs daugiau šansų“
– Negaliu pasakyti, ar pateksime į finalą – abejoju dėl to. Jei iš to mūsų dueto būtų važiavęs, kuris nors vienas, gal būtume turėję daugiau galimybių. Kai pirmą kartą išgirdau šią dainą, ji nelabai patiko, o dabar, kai pradėjau daugiau klausytis, ir visai graži paliko. Visada turime viltį patekti tarp geriausiųjų, gal šiais metais ji ir išsipildys.

Alma: „Daina šiam konkursui netinka“
– Nemanau, kad pateksime į „Eurovizijos“ finalą. Man atrodo, praėjusiais metais buvo geresnė daina ir tai nepapuolėme į finalą, tai šiais metais, manau, vilčių turime nedaug. Tiesiog, mano nuomone, ši daina „Eurovizijos“ konkursui nelabai tinka.

Į viršų