Šiauliečiai žino, kaip reikia smagiai leisti laiką. Sako, kad Šiauliuose veiklos netrūksta. Netikėčiausių pramogų atranda kiekvienas – tiek gamtos mylėtojai, tiek adrenalino fanatikai, tiek romantikai. Mėgstantys aktyvų poilsį, dažniausiai žaidžia įvairius komandinius žaidimus gamtoje, plaukioja arba važinėja dviračiu.

Diana JANUŠAIT
Labiau vertinantys pasyvesnį poilsį, sukiojasi namuose: gamina valgyti, skaito knygas. Norintys pailsėti ir susipažinti su Lietuva, aplanko nacionalinius parkus, mažiau žinomus miestelius. Vaikščioja po mišką: renka uogas, grybus.
Mėgstantys romantiką, keliaują į pajūrį, stebi kaip į Baltijos jūrą panyranti saulė nudažo dangų pačiomis įvairiausiomis spalvomis.
Tai ne vieninteliai užsiėmimai, kuriuos žmonės atlieka laisvu nuo darbo metu. Pavyzdžiui, adrenalino entuziastai važinėja kartingu, žaidžia dažasvydį, skraido parasparniu. Besidomintys istorija lankosi muziejuose, istoriniuose spektakliuose ir pan.
Šiauliai, Lietuva turi ką pasiūlyti, čia galima produktyviai padirbėti, aktyviai pramogauti ir puikiai praleisti laiką.

Izabelė: „Laisvo laiko turiu mažai“
– Laisvalaikį praleidžiame su vaikais, be to, jo turime labai mažai. Vasarą stengiamės kur nors dažniau išvažiuoti, o žiemą – laiką leidžiame namie. Parodomis, renginiais beveik nesidomiu, todėl retai juose dalyvauju.

Arvydas: „Su vaikais“
– Daugiausiai laiko praleidžiu namie su vaikais. Kartais su jais pasivaikščiojame po Šiaulius. Miestas turi ką pasiūlyti: Kryžių kalnas, Pėsčiųjų bulvaras, galima kavinėse pasėdėti ir t. t. Taip pat keliaujame po Lietuvą. Važiuojame į Druskininkus, Palangą, Vilnių.

Audra: „Laiką leidžiame aktyviai“
– Važinėjamės su dviračiu. Gamtai gera darome, švariname. Jeigu yra noras, apsilankome kultūros renginiuose.

Jolita: „Priklauso nuo nuotaikos“
– Dažniau renkuosi pasyvesnį laisvalaikio praleidimo būdą. Skaitau knygas, mėgstu detektyvus, grožinę literatūrą. Lankausi teatre, koncertuose.

Rita: „Įvairiai“
– Skaitau knygas, su paaugliu sūnumi einame į parodas, spektaklius. Gaminame skaniai valgyti, ruošiame bendrus patiekalus, važinėjame dviračiu. Gamtoje kepame šašlykus, žaidžiame tinklinį, maudomės.

Jonas: „Dažniau namie“
– Kasdien po valandą ar dvi einu pasivaikščioti. Daugiausiai laiko praleidžiu namie: papiešiu, pabraižau. Labiausiai patinka leisti laiką su kompanija, bet jos trūksta. Tradiciškai nuvažiuoju į Palangą, Kauną, bet tik vieną kitą kartą per vasarą, ir viskas.

Romualdas: „Mėgstu būti gamtoje“
– Pensininkai visada visą laiką dirba arba ne. Pavyzdžiui, aš neseniai buvau Panevėžyje. Aplankiau savo babytės kapus, su sūnumi juos sutvarkėme. Nuvažiavome į sodą ir grįžome namo. Man patinka judėti, pabūti tarp jaunų žmonių. Buvau Kurtuvėnuose, žirgus fotografavau, taip pat lankiausi Bubiuose. Mėgstu būti gamtoje, kaip aš sakau, lankytis gamtos bažnyčioje.

Vilmantė: „Dažniau pasyviai“
Laisvalaikiu užsiiminėju menais, mėgstu skaityti, tiesiog po miestą pasivaikščioti ir pan. Dažniau renkuosi pasyvesnį laiko praleidimo būdą. Mėgstu keliauti po Lietuvą. Kitose šalyse nesu buvusi. Domina kultūros renginiai, pastebiu, kad Šiauliuose jų labai trūksta.

Akvilė: „Priklauso nuo oro“
– Susitinkame su draugais, einame į kavines, vaikštome po miestą. Veikla, kuria užsiimame, labai priklauso nuo metų laiko. Vasarą stengiamės laiką praleisti aktyviau, o žiemą, kai šalta, nelabai norisi kur nors išeiti. Keliaujame po Lietuvos miestus. Važiuojame prie jūros, į sostinę ar šiaip į gamtą.

Danguolė: „Pagal galimybes“
– Sportuoju, lankau sporto klubą. Patinka lankytis saunoje. Su vyru važiuojame į gamtą. Vyras žvejoja, o aš kepu šašlykus. Stengiamės kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, užsiimti aktyvia veikla. Šaltas oras neatbaido, kartą per lietų kepėme šašlykus, užsidėjome skėtį, išsikepėme ir nieko baisaus nenutiko. Pagal galimybes stengiamės lankytis kultūros renginiuose. Lietuva atrodo nedidelė, bet čia daug kur galima nukeliauti. Atradome daug vietų, kur anksčiau nesame buvę.

Ina: „Su draugais“
– Mėgstu laiką leisti gamtoje. Šaltas oras neatbaido – svarbiausia gera apranga. Vasarą keliauju po Lietuvą. Labiausiai patinka aktyvesnis laisvalaikio praleidimo būdas. Jei yra laiko, lankausi kultūros renginiuose.

Ernestas: „Bendrauju su šeima“
– Daugiausiai laiko praleidžiu su šeima. Kartu keliaujame po Lietuvą ar šiaip užsiimame aktyvia veikla. Jeigu reikia rinktis tarp sporto ar kultūros renginių, dažniausiai renkuosi – sporto. Mano nuomone, Šiauliuose renginių yra, bet galėtų būti daugiau.

Į viršų