„Ignitis grupė“ ir toliau siekia į energetikos sektorių pritraukti naujų talentų ir paskatinti šalies moksleivius rinktis šios srities studijas. Trečius metus iš eilės didžiausia Baltijos šalyse listinguojama energetikos bendrovė skirs stipendijas elektros ir energijos inžinerijos krypčių bakalauro studijų programas Lietuvos aukštosiose mokyklose pasirinkusiems studentams. Kitais mokslo metais į stipendijas, kurioms iš viso numatyta skirti 300 tūkst. eurų, galės pretenduoti 60 pirmakursių ir 40 antrakursių. Stipendijos yra įvairias energetikų iniciatyvas vienijančios informacinės ir edukacinės programos #EnergySmartSTART dalis.  

Kaip ir praėjusiais mokslo metais, studentams bus suteikiamos 300 eurų dydžio mėnesinės stipendijos, kurios bus mokamos 10 mėnesių. Stipendijų skyrimu, pagal numatytą tvarką, rūpinsis pačios elektros ir energijos inžinerijos studijų programas organizuojančios aukštosios mokyklos. Jos nuo šių metų balandžio 3 d. iki balandžio 17 d. gali teikti paraiškas stipendijoms skirtai paramai gauti.

„Energetikos sektorius atveria ne tik naujas žaliųjų inovacijų bei darbo vietų kūrimo, bet ir ekonomikos augimo galimybes. Šio sektoriaus laukia esminis lūžis – artimiausiu metu naujų specialistų poreikis išaugs tūkstančiais. Dėl to labai svarbu į šią sritį pritraukti talentus, kurie būtų pasirengę priimti šių dienų iššūkius ir pakloti pamatus tvaresnei bei saugesnei ateičiai“, – sako programos #EnergySmartSTART vadovė Giedrė Žlibinienė.

Anot G. Žlibinienės, trečius metus skiriamos stipendijos yra papildoma paskata energetikos studijas pasirinkusiems studentams, ir gali prisidėti prie energetikos bei inžinerijos specialistų, kurių šiuo metu trūksta, pritraukimo į darbo rinką. Ilgą laiką inžinerinės specialybės Lietuvoje populiarumu nusileido socialinių ar humanitarinių krypčių studijoms, o tai atsispindi ir sektoriui reikalingų specialistų trūkume.

„Galime pasidžiaugti, kad tendencijos pamažu keičiasi, o pernai, lyginant su 2022 m., energijos bei elektros inžinerijos studijų kryptis pasirinkusiųjų skaičius Lietuvoje išaugo net 30 proc. Tikslinės priemonės, tokios kaip stipendijų skyrimas ar moksleivių supažindinimas su energetikos sektoriaus suteikiamomis galimybėmis, prie šių tendencijų neabejotinai prisideda. Dėl to ir toliau planuojame ne tik steigti stipendijas, bet ir tęsti šviečiamąją veiklą“, – sako G. Žlibinienė.

Informacinė platforma #EnergySmartSTART, kurią inicijavo energetikos bendrovė „Ignitis grupė“, yra skirta moksleiviams, studentams ir kitiems žmonėms, svarstantiems apie profesinį kelią energetikoje bei norintiems iš arčiau susipažinti su šia sritimi. Programos veiklos apima ekskursijas į energetikos objektus, lektorių vizitus Lietuvos mokyklose, šešėliavimą darbo vietose, kuris leidžia iš arti susipažinti su energetikos profesionalų kasdienybe. Šia programa ir su ja susijusiomis iniciatyvomis siekiama padėti jaunimui geriau pažinti save ir energetikos sektorių, o tuo pačiu geriau suprasti, kokią profesiją pasirinkti.

Daugiau informacijos apie „Ignitis grupės“ finansinę paramą aukštosioms mokykloms galima rasti čia: https://energysmartstart.lt/parama/

Pranešimą paskelbė: Laura Beganskienė, UAB „Ignitis grupės paslaugų centras“

Į viršų