Naujųjų metų išvakarėse vis daugiau žmonių sau ir kitiems pasižada, ką darys arba ko nebedarys kitais metais. Kuria planus, išsikelia tikslus, kažko tikisi ir laukia. Vieni ketina pradėti sportuoti, kiti – mesti rūkyti, treti – daugiau uždirbti. Taip pat turi vilties, kad ateinančiais metais vyks daugiau ir geresnių dalykų, kad būsime tolerantiškesni, laimingesni, sveikesni. Žvelgiant į praėjusius metus, iš tiesų norėtųsi, jog pasaulio ir Lietuvos politiniai, ekonominiai įvykiai būtų labiau teigiami, o emigracijos srautai mažėtų.

Sutiktų šiauliečių klausėme, su kokiais lūkesčiais jie pasitiko 2019-uosius.

Vadimas: „Taikių“
– Praėję metai buvo neblogi, be didelių sukrėtimų. Kadangi pats esu iš Ukrainos, tikiuosi, kad šiais metais pasaulyje įsivyraus taika. Asmeniniame gyvenime daug tikslų ir norų neturiu. Tik gal norėčiau šiemet su savo antrąja puse susilaukti vaikelio.

Virginija: „Sveikų“
– Praėję metai buvo pakankamai geri. Iš Naujųjų tikiuosi norų išsipildymo, sveikatos, vilties ir visko, kas geriausia. Norėtųsi, kad Šiauliai vis gražėtų, jog greičiau susitvarkytų. Tuomet mums visiems būtų daug smagiau.

Kęstutis: „Nieko nesitikiu“
– Nelabai turiu, ką pasakyti. Iš praėjusių ir atėjusių metų nesulaukiau nieko gero. Kokie metai buvo, tokie buvo, nieko čia nepakeisi. Labiausiai nuvylė tai, kad per Naujuosius susirgau, todėl visos šventės nuėjo veltui.

Angelė: „Be sukrėtimų“
– Praėjusiais metais viskas buvo gerai. Pavyko išvengti didelių sukrėtimų. Tik įdomu, kokie bus šie metai. Tikiuosi, kad niekas nemirs, o ir mano sveikata bus gera. Daugiau pinigų man nereikia, jų turiu pakankamai. Visko užtenka, viskas man gerai, tikiuosi, kad taip bus ir toliau.

Gustas: „Sėkmingų“
– Praėję metai nebuvo labai įdomūs, todėl tikiuosi, kad šie metai bus smagesni ir sėkmingesni. Negaliu pasakyti, kas tiksliai man nesisekė, tiesiog praėję metai nebuvo tokie geri. Labai didelių tikslų šiemet neturiu, norėtųsi sulaukti tik daugiau sėkmės.

Jurijus: „Nuostabių“
– Praėję metai buvo nuostabūs. Iš visų pusių viskas sekėsi. Manau, viskas priklauso nuo požiūrio ir nuo mūsų pačių. Nuo to, kuo tu tiki, ką darai. Patys metai nieko neatneša, tiesiog eilinė fazė praeina ir viskas. Aš niekuo netikiu, o tiesiog darau. Niekas nepasikeis, jeigu tu pats nesikeisi, nepradėsi mąstyti kitaip.

Mantas ir Aistė: „Rūpestingų“
– Užsienyje gyventi geriau negu čia. Ten ir kainos mažesnės, ir atlyginimai didesni. Į Šiaulius grįžome tik aplankyti šeimos. Norėtųsi, kad valdžia labiau rūpintųsi Lietuvos gyventojais, pasistengtų susigrąžinti emigrantus. Jeigu pasiūlytų geriau apmokamus darbus, tuomet ir mes galbūt grįžtumėme. Tik kol kas tokių planų tikrai neturime.

Rasa: „Geresnių“
– Metai buvo geri. Viskas sekėsi. Darbą turiu, kur gyventi – taip pat, vaikai jau suaugę, tikrai geri metai buvo. Tikiuosi, kad šie metai bus dar geresni. Iš vietinės valdžios sulaukiame daugiau dėmesio, geresnės darbo sąlygos yra. Turime šaunią vedėją, kuri rūpinasi ir klientais, ir darbuotojais. Manau, šie metai tikrai bus geresni. Matau, kad Šiauliuose yra pagerėjimas.

Zigmas: „Sotesnių“
– Nepriklausomai nuo mūsų norų viskas brangsta, norėtųsi, kad kainos kristų. Tuomet būtų smagu, o dabar taip nėra. Aišku, pats pinigų užsidirbu, kol kas jų užtenka. Miesto valdžia taip pat turėtų labiau rūpintis savo gyventojais, nes dabar tam dėmesio skiria per mažai.

Silva: „Optimistiškesnių“
– Palydėjus senus metus, pasidžiaugi, kas buvo gero, o kas blogo – pamiršti ir į Naujuosius žengi tik su geromis mintimis. Šiais metais tikiuosi visko: ir geresnės finansinės situacijos, ir geresnio darbo. Šiemet labai gera nuotaika sutikau Naujuosius. Manau, kad man viskas pasiseks, tą patvirtina ir horoskopai. Žinoma, dėl savo svajonių išsipildymo esu pasiryžusi ir pati labiau pasistengti.

Renaldas: „Laimingų“
– Praėję metai buvo neblogi, esu sveikas, gyvas, ko daugiau ir benorėti. Miesto valdžia taip pat, manau, pakankamai gerai viskuo rūpinasi. Miestas tikrai gražiai tvarkosi. Aišku, tikiuosi, kad šie metai nebus blogesni. Visiems linkiu laimės, sveikatos, pinigų.

Inta: „Turtingesnių“
– Tikiuosi geresnių metų negu praėjusiais. Kadangi esu senjorė, gaunanti patį mažiausią atlyginimą, tai labai norėčiau gauti daugiau. Nors jau sakė, kad duos daugiau. Linkiu, kad visiems būtų gera, kad jaunimas neišvažiuotų. Mano anūkai visi išvažiavo, nes čia neįmanoma gero darbo gauti. Lietuvoje darbdaviai moka tik „minimumą“, o iš tiek neįmanoma išgyventi.

Į viršų