Tokijas, vasario 4 d. (Reuters-ELTA).
Jungtinių Valstijų doleris ketvirtadienį prekybos Azijoje metu išlaiko trečiadienį pasiektas pozicijas, nes pelningesnės valiutos, kaip Australijos ir Naujosios Zelandijos doleris, dėl prastų statistinių duomenų prarado savo patrauklumą tarp investuotojų.

Doleris gerai jaučiasi ne tik dėl pelningesnių valiutų pigimo, bet ir dėl Portugalijos ir Ispanijos biudžetinių problemų, kurios turi neigiamos įtakos eurui, ir taip jau atpigusiam dėl Graikijos finansinės padėties.

"Rinkos žaidėjai laukia, ar euro kursas sustos prie 1,3850 JAV dolerio ribos ar ir toliau mažės link 1,3700 ar net 1,3500 JAV dolerio ribos", - sakė vieno stambaus Japonijos banko makleris.

JAV dolerio kursas euro atžvilgiu ketvirtadienį prekybos Azijoje metu svyravo prie trečiadienį Niujorke prekybos pabaigoje užfiksuotos ribos - 1,3890/1,3890 JAV dolerio. Sesijos metu bendra Europos valiuta buvo atpigusi iki 1,3866 JAV dolerio ir priartėjo prie žemiausios lygio per septynis mėnesius.

Dolerio kursas jenos atžvilgiu stabilizavosi ties 90,91/90,94 jenos.

Ketvirtadienį investuotojai laukia Europos centrinio banko ir Didžiosios Britanijos centrinio banko sprendimų dėl bazinių palūkanų normų. Manoma, kad bankai nekeis normų.
Į viršų