Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda iš kasmetinio draugiško Baltijos šalių turnyro Estijoje grįžo su sidabro medaliais.

Lietuvos čempionės sekmadienį žaidė dvejas likusias rungtynes su Pernu „Jalgpalli-klubi“ dublerine komanda bei pagrindine Estijos čempionių ekipa, kurios buvo lemiamos kovoje dėl turnyro čempionių vardo.

Pirmose rungtynėse šiaulietės neturėjo didesnių problemų su dublerine Pernu komanda, kurią įveikė įtikinamai 4:0 (3:0).

„Gintrai-Universitetui“ įvarčius pelnė: T. Kozyrenko – 2, L. Gudčenko ir L. Vaitukaitytė – po 1.

Lemiamame mače su Estijos čempionėmis Rimanto Viktoravičiaus auklėtinėms norint tapti turnyro nugalėtojomis pakako lygiųjų, kadangi estės nesugebėjo palaužti Rygos futbolo mokyklos futbolininkių, kurių susitikimas baigėsi be įvarčių 0:0.

Vis tik prieš rungtynes nebuvo akcentuojama, jog reikia tik aklai saugoti savo vartus ir laukti atsivėrusių spragų varžovių gynyboje, o atvirkščiai kontroliuoti žaidimą bei stengtis įveikti varžoves, nes būtent su tokiu tikslu – iškovoti visas pergales turnyre ir buvo atvykta į Estiją.

Deja, grubios klaidos gynyboje leido jau susitikimo pradžioje įgyti persvarą turnyro šeimininkėms, o į mūsiškių vienintelį įvartį buvo atsakyti dar vienu tiksliu smūgiu ir Estijos čempionės šventė pergalę 3:1 (2:1) bei triumfavo turnyre.

„Gintrai-Universitetui“ įvartį pelnė: L. Gudčenko – 1.

Geriausia „Gintros-Universiteto“ komandos žaidėja šiame turnyre buvo pripažinta Ana Alekperova.

Parengta pagal Šiaulių moterų futbolo klubo „Gintra-Universitetas“ informaciją

Į viršų