11-13-2015 06

„Šiaulių“ krepšininkai išliejo pyktį dėl visą sezono pradžią persekiojusių nesėkmių – namuose 116:80 sutriuškino Bratislavos „Inter“ ekipą.
Ievos KLENAUSKAITĖS nuotr.

„Šiaulių“ krepšininkai išliejo pyktį dėl visą sezono pradžią persekiojusių nesėkmių – namuose 116:80 (32:17, 27:15, 33:32, 24:26) sutriuškino Bratislavos „Inter“ ekipą. Abiem ekipoms šis mačas buvo gyvybiškai svarbus, nes po dviejų turų M grupėje buvo absoliuti lygybė – „Šiauliai“, Gaziantepo „Royal Hali“, Bratislavos „Inter“ ir Vroclavo „Sląsk“ turėjo po pergalę.
Kitas rungtynes „Šiaulių“ ekipa žais jau šį penktadienį, lapkričio 13-ąją, – namuose išmėgins jėgas su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Pagrindinė užduotis – sustabdyti brolius „bokštus“
„Šiaulių“ krepšininkams vienas pagrindinių uždavinių buvo sustabdyti itin galingai žaidžiančių brolių „bokštų“ 36 metų 206 cm ūgio Radoslavo ir 37 metų 205 cm ūgio Martino Rančikų duetą. Šiedu aukštaūgiai yra pagrindinė „Inter“ smogiamoji jėga – „FIBA Europe“ taurės turnyre broliai per mačą pelno net 48,5 taško ir atkovoja 15 kamuolių.

Po dviejų kėlinių varžovus galėjo išgelbėti tik stebuklas
Šiauliečiai triuškinantį smūgį varžovams sudavė jau pirmajame ketvirtyje. Kelias minutes žaidimas buvo apylygis, o po to Davido Dudzinskio, Artūro Jomanto, Camerono Ayerso ir Pauliaus Dambrausko pastangomis šovė į priekį – 20:11, 27:13.
Antrajame kėlinyje svečių žaidimas ėmė byrėti – 16 min. „Inter“ lyderis Radoslavas Rančikas prasižengė ketvirtą kartą ir labai ilgam sėdo ant atsarginių suolo. Tad šiauliečiai greitomis kontratakomis daužė slovakų gynybą.
Įspūdingai šį ketvirtį sužaidė Gintaras Leonavičius – kapitonas per jį surinko net 12 taškų. Po dviejų kėlinių buvo aišku, kad svečius išgelbėti gali nebent stebuklas – šiauliečiai pirmavo 59:32.

Į aikštę įleido atsarginius žaidėjus
Antroje mačo pusėje stebuklas neįvyko – šeimininkai kontroliavo žaidimą. Todėl ketvirtajame kėlinyje treneriai galėjo leisti sau prabangą įleisti į aikštę atsarginius žaidėjus. Iš pradžių pasirodė Romanas Gumeniukas, o po to ir Arūnas Sajavičius su Eividu Mološčiaku.
A. Sajavičius nieko nelaukęs tolima „bomba“ atidarė savo taškų sąskaita. Netrukus savo proga pasinaudojo į baudos aikštelę įsiveržęs ir įspūdingu dvitaškiu ataką užbaigęs E. Molščiakas.
Tuo tarpu R. Gumeniukui krepšys buvo tarsi užkeiktas – „centras“ per 9,5 min. prametė visus keturis dvitaškius, bet sugriebė šešis kamuolius ir blokavo 23 metimus.

M grupėje – dvivaldystė
Kita M grupės dvikova įvyko Gaziantepo mieste. Turkijos ekipa nepaliko vilčių Vroclavo „Sląsk“ krepšininkams – sutriuškino svečius 74:46. Tad dabar M grupėje dvivaldystė – pirmauja po dvi pergales iškovoję „Šiauliai“ ir „Royal Hali“.
Ketvirto turo rungtynes šiauliečiai žais po savaitės – bandys atsirevanšuoti „Sląsk“ ekipai.

Gediminas Petrauskas („Šiaulių“ vyr. treneris)
„Šiandien gerai žaidė visi, ir man belieka tik padėkoti visiems vyrams. Pergalė nudžiugino, bet dar labiau džiugu, kad mes pagaliau ėmėme pataikyti. Niekas negali pasakyti, ar mes esame pakilime, nes už poros dienų atvažiuos panevėžiečiai ir gali paaiškėti, kad tos bangos nėra. Šiandien vyrai sužaidė labai gudriai pirmąją mačo dalį – išbaudavo „Inter“ lyderį Radoslavą Rančiką. Jis po pertraukos parodė, koks gali būti nesustabdomas“, – kalbėjo G. Petrauskas.
„Šiaulių“ komandai taškus pelnė: G. Leonavičius 21 (7/8 dvit., 1/2 trit., 9 išpr. praž.), D. Dudzinskis 20 (7/9 dvit., 2/5 trit.), A. Jomantas 17 (6/8 dvit., 6 atk. kam., 5 rez. perd.), C. Ayersas 16 (3/4 dvit., 3/5 trit.), K. Guščikas 13 (3 blk.), P. Dambrauskas 12, M. Scottas 10
(5 rez. perd.), A. Sajavičius 3, A. Marei ir E. Mološčiakas po 2 (R. Gumeniukas).
„Inter“ ekipai taškus pelnė: R. Rančikas 24 (6/9 dvit., 3/4 trit., 3/3 baud., 5 rez. perd.), M. Rančikas 19 (4/12 dvit., 2/4 trit., 8 atk. kam.), M. Rakičius 9, M. Bilikas 8, N. Miloševičius, M. Palenikas ir T. Mrvisas po 5, S. Jankovičius 3, A. Kuffa 2 (G. Bulatovičius).

Pagal Šiaulių krepšinio klubo „Šiauliai“ pranešimą parengė Ieva LIUBŠYTĖ

11-13-2015 07

Po dviejų kėlinių buvo aišku, kad svečius išgelbėti gali nebent stebuklas.
Ievos KLENAUSKAITĖS nuotr.

 

Į viršų