Lietuvos krepšinio mokyklos žengia į naują etapą – šį mėnesį startuoja naujas NBA, Lietuvos krepšinio federacijos, Lietuvos krepšinio lygos ir Moksleivių krepšinio lygos projektas „NBA JR. Lietuva“, skirtas jauniausiems šalies krepšininkams.

Šiame čempionate dalyvaus ir Antano Sireikos krepšinio akademijos (ASKA) auklėtiniai – jungtinė Ryčio Grigaičio ir Viktoro Sėjūno treniruojama 2006 m. gimusių berniukų komanda.
Jeigu norite sužinoti, kuris ASKA auklėtinis pretenduoja tapti Jonu Valančiūnu, kuriam numatoma DeMaro DeRozano pozicija aikštelėje ir kuris demonstruos Luiso Scolos jėgą, jau visai netrukus galėsite tai išvysti krepšinio aikštelėje.
Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame čempionato pristatyme krepšinio mokyklos traukė burtus, pagal kuriuos pasiskirstė, kurias NBA komandas atstovaus minėtame čempionate.
ASKA atstovausianti 2006 m. gimusių berniukų komanda pateko į Rytų konferencijos Atlanto divizioną ir atstovaus Toronto „Raptors“ komandai. Tame pačiame pogrupyje žais ir KA „Saulė“ (Bostono „Celtics“), Kuršėnų SM (Filadelfijos „76ers“), Raseinių KKSC (Niujorko „Knicks“) ir Akmenės SC („Bruklino „Nets“).
Jau greit startuosiantis projektas tęsis iki vasario mėnesio. Jis vyks analogiškai už Atlanto organizuojamam NBA čempionatui – 30 projekto komandų reguliariajame sezone sužais po aštuonias rungtynes, o stipriausios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas, kurias vainikuos finalinė serija, po kurios paaiškės čempionai.

Pagal ASKA informaciją parengė Lėja IRMANTIENĖ

 

Į viršų