09-18-2015 02

Rugsėjo 17 d. Joniškio kultūros centre į ataskaitinį susirinkimą sugužėjo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Joniškio rajono filialo nariai, Joniškio rajono savivaldybės meras G. Čepulis. Mero pavaduotoja V. Aleknavičienė taip pat dalyvavo kasmetiniame filialo susirinkime.
Joniškio rajono savivaldybės nuotr.

Kartu su pavaduotoja meras pasveikino filialo narius su pasiektu rekordu ir perdavė agentūros „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo direktoriaus V. Navaičio pasirašytą tai įrodantį diplomą. Jame teigiama, kad Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Joniškio rajono filialo narių J. Kriščiūnienės, I. Sakalauskienės, L. Uscilienės ir M. Levicko padaryta vaza – 2,46 m aukščio, 0,68 m skersmens, 2,38 m apimties iš 42 985 sujungtų popieriaus lankstinių yra aukščiausias lankstinių junginys. Diplomo kopijos įteiktos ir kiekvienam prisidėjusiam prie šio rekordinio statinio.
Susirinkime filialo pirmininkė I. Sakalauskienė pristatė praėjusiųjų metų ataskaitą. Šiuo metu filiale yra 60 narių, anksčiau buvo 74. Šiemet priimtas vienas naujas narys. Penkių narių filialas neteko. Jų atminimas pagerbtas tylos minute.
I. Sakalauskienė pasidžiaugė, kad aktyviai bendradarbiaujama su Joniškio rajono savivaldybės vadovais, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus administracija, seniūnijose dirbančiais socialiniais darbuotojais, VšĮ „Joniškio socialinių paslaugų ir užimtumo centru“. Suteiktos 625 socialinės paslaugos – asmeninio asistento ir savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymo.
Nariai taip pat renkasi: skaityti knygas, daryti rankdarbius, diskutuoti apie sveiką gyvenseną, kalbėti apie savarankiškumo įgūdžių gerinimą. Susirinkimo metu dėkojo „Rotary“ klubo nariams, kurie padovanojo viryklę. Dabar jie turi puikias galimybes tobulinti savo įgūdžius.
Pernai filialas atšventė 50-ies metų jubiliejų, surengė „Baltosios lazdelės dienos“ akciją savivaldybės vadovams ir administracijai, kai jie užrištomis akimis, tik su lazdele turėjo pasiekti savo kabinetus. Filialo nariai dėkingi už užklijuotas juostas ant savivaldybės laiptų, kurios padeda silpnai matančiam žmogui orientuotis. Tokios pat juostos jau atsirado ir ant ligoninės, poliklinikos laiptų.
Perduodamas diplomas, liudijantis apie pasiektą Lietuvos rekordą.

Parengė Dina RAKAUSKIENĖ

 

Į viršų