Lietuvos regbio rinktinė galingai baigė Europos čempionato „Conference 1“ diviziono Šiaurės konferencijos turnyrą – paskutinėse rungtynėse šeštadienį išvykoje 52:12 (38:7) sutriuškino Švedijos komandą.

Lietuviai aikštėje dominavo nuo mačo pradžios ir dar neįpusėjus pirmajame kėliniui pirmavo 28:0. Pirmuosius taškus švedai pelnė tik po apmaudžios mūsiškių klaidos perduodant kamuolį.

Po dviejų Žygimanto Radžiaus žeminimų Lietuvos rinktinė pirmavo jau 45:7, o antrojo kėlinio antroje pusėje Lietuvos komandoje buvo išleisti visi atsarginiai žaidėjai ir tik tuomet žaidimas išsilygino.

Po fantastiškos pergalės Europos regbio čempionato „Conference 1“ diviziono Šiaurės konferencijos turnyro finiše, Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Ntando Manyosha pripažino, kad tai buvo geriausios jo matytos lietuvių rungtynės.

„Tai geriausios lietuvių rungtynės, kurias esu matęs. Manau, kad mes pirmą kartą įvykdėme visus aspektus, kuriuos buvome suplanavę – tiek gynyboje, tiek puolime. Laimėjome visus savo išmetimus iš užribio, visas grumtynes atakuojant, taip pat sugebėjome perimti 90 proc. varžovų išmetimų. Sugebėjome spausti varžovus grumtynėse net ir tais momentais, kai žaidėme mažumoje“, – sakė N. Manyosha.

Galingas ciklo finišas suteikia daug vilčių ateičiai, nes nemažą dalį Lietuvos komandos sudarė jauni ir perspektyvūs regbininkai.

„Greitis, jėga ir intensyvumas buvo neįtikėtinas. Tai buvo geriausia, ką iki šiol esu matęs. Labai apmaudu, kad tokių rungtynių švedai netransliavo ir žmonės negalėjo jų pamatyti. Pagarba žaidėjams už nuostabų pasirodymą“, – pridūrė PAR regbio specialistas.

Po šios pergalės Lietuvos rinktinė su 14 taškų Šiaurės konferencijoje užėmė aukštą antrąją vietą. Pirmąją vietą pelnė ir su Pietų konferencijos nugalėtoja Malta dėl patekimo į aukštesnį divizioną kovos Čekijos rinktinė.

Po šių rungtynių karjerą Lietuvos rinktinėje baigė ilgametis kapitonas Mindaugas Misevičius.

Naują ciklą Lietuvos rinktinė pradės rudenį.

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų