Ketvirtadienį miesto politikai turėjo apsispręsti, ar naikins biudžetinę įstaigą Šiaulių futbolo akademija ir steigs tokiu pačiu pavadinimu viešąją įstaigą. Miesto vadovybė aiškino, kad tokiu žingsniu tiesiog siekiama Šiauliuose atkurti futbolo prestižą. Futbolo federacijos nuostatai neva neleidžia jos organizuojamuose čempionatuose dalyvauti biudžetinės įstaigos komandoms, todėl jos statusas turi būti pakeistas į viešąją įstaigą.  

Miesto Tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitetas, apsvarstęs šį klausimą, pasiūlė jį iš Tarybos posėdžio darbotvarkės išbraukti. Daugumai Tarybos narių pritarus įstaigos statuso keitimo klausimas nesvarstytas.

Komiteto pirmininkas Artūras Kulikauskas „Šiaulių naujienoms“ komentavo, kad komiteto posėdyje dalyvavęs Lietuvos futbolo federacijos atstovas Nerijus Dunauskas biudžetinę įstaigą Šiaulių futbolo akademija įvertino kaip labai gerai dirbančią.

„Akademijos statuso keitimas siejamas su profesionalios futbolo komandos atsiradimu. Komiteto nuomone, tai nėra susiję. Mieste yra BĮ sporto mokykla „Klevas“, šalia turime du profesionalius regbio klubus, kurie lyderiauja Lietuvoje. Čia nėra ta problema, kaip bandoma teigti. Viešoji įstaiga nėra blogai, bet tad pasiruoškime tam, ieškokime sėkmingų dalininkų“, – sakė A. Kulikauskas.

Jis išsiaiškino, kad Savivaldybė gali steigti viešąją įstaigą tada, kai biudžetinė įstaiga negali užtikrinti Savivaldybei būdingų funkcijų vykdymo arba jas vykdo nekokybiškai. Komiteto pirmininkas priminė, kad federacijos atstovo vertinimu, akademija dirba gerai.

Spėjama, kad įstaigos statuso keitimu įpakuotas naujas planas atsikratyti jos direktoriaus Sauliaus Lesnicko, kuris po atviros konfrontacijos su miesto meru A. Visocku buvo jo atleistas iš darbo. Teismas S. Lesnicką į pareigas grąžino ir priteisė jam solidžią kompensaciją.

Likvidavus Šiaulių futbolo akademiją, jos direktorius S. Lesnickas būtų atleistas iš darbo, o viešosios įstaigos vadovo pareigoms užimti – skelbiamas konkursas. Suprantama, kad tikėtis jį laimėti dabartiniam direktoriui būtų pernelyg optimistiška.

Į viršų