Pietiniame pėsčiųjų bulvare prašurmuliavo tris dienas trukusi „Našlių fondo“ organizuota mugė. Dainų ir Aido gatvių gyventojai turėjo unikalią galimybę nusipirkti rankų darbo kūrinių ir paaukoti fondui.

Jorūnė DAUNORIENĖ
Mugės organizatorius labdaros ir paramos fondo „Našlių fondas“ pirmininkas Algis Raginskis „Šiaulių naujienoms“ sakė, kad mugės tikslas – suteikti pagalbą našliams, daugiavaikėms šeimoms, netekusioms maitintojo ir kitiems žmonėms, kuriems labai reikia pagalbos.

Prekyba nesiskundžia
Nors prekybininkų oras nelepino, pietiniame miesto rajone žmonių netrūko. Jie mielai apžiūrinėjo megztas kojines, nertus šalikus ir kitus žiemai reikalingus šiltus rankų darbo apdarus.
„Pirmąją mugės dieną lietus ir vėjas laužė palapines. Antrąją – oras buvo kiek geresnis, o trečiąją ir vėl lijo. Tačiau labai skųstis negalime. Viskas praėjo panašiai, kaip ir planavome“, – kalbėjo A. Raginskis.
Tokios mugės per Lietuvą keliauja jau penkerius metus. Vieną savaitę jos vyksta Mažeikiuose, kitą Rokiškyje ir t. t.
„Sunku pasakyti kuriame mieste daugiausiai perka, viskas priklauso nuo mėnesio laiko, oro sąlygų, dalyvių skaičiaus. Pavyzdžiui, mėnesio pradžioje prekyba būna vienokia, pabaigoje – kitokia. Miesto centre, produktą sekasi parduoti geriau, pakraštyje – prasčiau“, – atviravo fondo pirmininkas.

Rengia ne pirmą kartą
Daugumai gali pasirodyti keistas sprendimas mugę organizuoti pietiniame rajone. Tačiau organizatorius paaiškina, kad tai tebuvo eksperimentas.
„Tikėjome, kad ten yra nemažai gyventojų. Aišku, norėjosi geresnių rezultatų, bet labai skųstis negalime. Galvojame čia muges rengti ir ateityje“, – pasakojo šiaulietis.
Šiauliuose šio fondo mugė surengiama ne pirmą kartą. Prieš keletą metų ji buvo surengta centre, pėsčiųjų bulvare. Mugės vyko ir prekybos centruose.

 

Į viršų