Po penktadienį rengto piketo piketuotojai vėl sugrįžo prie Šiaulių miesto katedros. Šįkart mėginta išsikviesti ne tik miesto valdininkus, bet ir patį vyskupą Eugenijų Bartulį.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.
 
Asta VOLKOVAITĖ
Kitapus Šiaulių miesto katedros vėl rinkosi piketuotojai. Prieš statybas miesto centre sukilusių šiauliečių plakatai keitėsi.

Šiauliečiai susirūpinę, kad per vykstančias statybas miesto katedros pašonėje aplinkiniai gyventojai skęsta dulkėse. Baiminamasi, kad gali būti nukentėti ir patys Dievo namai. „Girdėjome, kad rasta ir kaulų. Tai archeologinė vertybė. Negali būti jokių kasinėjimų”, - nerimo piketuotojai. 

Iš Šiaulių katedros išėjęs Edvardas Kuvikas „Šiaulių naujienoms” pasakojo dėl statybų kalbėjęsis ir su Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu. „Jis žadėjo informuoti visuomenę dėl vykdomo projekto”, - teigė šiaulietis. 

Valentina Rižakova sakė užsukusi į Šiaulių miesto savivaldybę ir bandžiusi pasikalbėti su miesto valdžia. „Damulevičius pasakė laiko neturįs, sekretorė bandė dar kažką kviesti iš Savivaldybės, bet niekas taip ir neatėjo su mumis pasikalbėti”, - apgailestavo šiaulietė. Vyskupas taip pat nerado laiko pasikalbėti su piketuotojais.



Į viršų