12-10-2015 17

Bažnyčią puošiantys vitražai pagaminti iš drebutinės medžiagos ir specialaus šokolado. 
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Ieva LIUBŠYTĖ
Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė jau pradėjo ruoštis Kalėdoms. Šįkart miestiečiai ir miesto svečiai galės pasigrožėti iš meduolinės tešlos pagamintu 2x2 m dydžio kalėdiniu miesteliu.

Miestelis kvepia Kalėdomis
Gardžiai kvepiantį kalėdinį miestelį ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė pradėjo gaminti jau praėjusį penktadienį.
„Šis mūsų miestelis, kvepiantis Kalėdomis, bus iš meduolinės tešlos. Nameliai pagaminti tik iš meduolinės tešlos. Kiti papuošimo elementai, dekoras – eglutės, Kalėdų seneliai, besmegeniai, čiuožykla – pagaminti iš cukrinės, marcipaninės ir baltyminės masės. Taip pat naudojome įvairius pabarstukus – perlinis cukrus, netirpstanti cukraus pudra, įvairūs blizgiai, šerkšnai“, – apie tai, iš ko gaminamas kalėdinis miestelis, pasakojo profesijos mokytoja metodininkė Daiva Vidugirienė.
Į 2x2 m dydžio kalėdinio miestelio gamybą įsijungė 22 Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai, kurie gardųjį kalėdinį miestelį baigs gaminti jau šią savaitę.
„Mūsų kalėdinis miestelis bus baigtas arba šiandien, arba rytoj. Tad tikimės, kad šis miestelis atliks savo misiją ir paskleis šventinę nuotaiką“, – sakė D. Vidugirienė.

Paragauti neteks
Pasak D. Vidugirienės, idėja kalėdinį miestelį pagaminti iš meduolinės tešlos kilo iš mažesnių darbelių: „Pradėjome nuo snaigių, nuo senukų, nuo pasakų namelio, o paskui kilo idėja, kad galime paruošti ir didesnį miestelį, kuris džiugintų ne tik mūsų skyriaus bendruomenę, bet ir miesto gyventojus ir miesto svečius.“
D. Vidugirienės teigimu, pirmiausia buvo pradėti daryti įvairūs brėžiniai, maketai, apskaičiuoti namelių aukščiai, dydžiai, proporcijos.
„Žinoma, kažkas pavyko gražiau, o kažkas gal ne taip, kaip tikėjomės. Bet, pavyzdžiui, tokios kaip mūsų bažnyčios dar nesu niekur mačiusi. Bažnyčią puošia tikrų tikriausi vitražai iš drebutinės medžiagos ir specialaus šokolado“, – puikiai pavykusia kalėdinio miestelio bažnyčia džiaugėsi D. Vidugirienė.
Smalsuolius, kuriems įdomu, ar po Kalėdų bus galima paragauti gardžiai kvepiančio ir atrodančio kalėdinio miestelio, turime nuvilti – pasmaguriauti neteks. Anot D. Vidugirienės, šis kalėdinis miestelis nėra skirtas valgyti, jis pasiliks kaip eksponatas ir bus viešai demonstruojamas.

12-10-2015 18 12-10-2015 19

Į kalėdinio miestelio gamybą įsijungė 22 Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų