Spalio 5 d. 17.30 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Galerijoje vyks Vilijaus Vaišvilos tapybos darbų parodos „Epizodai“ atidarymas. Paroda veiks iki spalio 30 d.

„ Aš praktiškai nuo mažų dienų susijęs su šia biblioteka. Čia dirbo mano mama – buvo Muzikos skyriaus vedėja. Kadangi nebuvo darželių, tai mama mane atsivesdavo pas save į darbą. Be to, man atrodo, kad Dailės galerija mano parodai per didelė – kur ten žmogelis lįsi. O bibliotekoje daug kas man patinka: čia ir aplinka kamerinė, ir ateina daug žmonių – skaitančių. Todėl ir paveikslus stengiuosi padaryti literatūrinius – šiek tiek giliau užkabinti.
Ir bibliotekos kolektyvas labai geranoriškai padeda man parodas organizuoti – nesvarbu, ar ten dirba mama, ar ne. Be to, bibliotekoje yra sava aura ir nereikia daugybės paveikslų, nes mano parodoje nėra pompastikos ir kažkokio susireikšminimo. Tai iš principo kasmetinė mano paroda, tik aš stengiuosi kasmet tas parodas daryti skirtingas, kad visiems būtų įdomu. Jei kasmet išlaikomas atseit tas pats stilius, tai į parodas lyg ir nebėra ko eiti: o dabar matėte, kiek daug žiūrovų atėjo. Praktiškai kasmet jų tiek daug susirenka.“ (V. Vaišvila)

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

 

Į viršų