10-07-2015 33

Rugsėjo 16–spalio 1 dienomis Šiaulių universiteto liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“ dalyvavo koncertinėje kelionėje po JAV. Šiauliečiai buvo pakviesti dalyvauti Omahos susibičiuliavusių miestų asociacijos 50-mečio jubiliejiniuose renginiuose Omahoje. Didelę koncertinę ir pažintinę programą Šiaulių universiteto atstovams parengė Nebraskos universitetas Omahoje ir Čikagos lietuviai. Iš viso „Saulės“ ansamblis JAV surengė 9 koncertus.
Zenono RIPINSKIO nuotr.

Koncertinėje išvykoje į JAV dalyvavo 26 „Saulės“ ansamblio nariai – muzikantai, dainininkai ir šokėjai. Rengtis kelionei kolektyvas pradėjo dar neprasidėjus mokslo metams: reikėjo parengti didelę ir įvairią koncertinę programą, kuri buvo skirta ir amerikiečiams, ir lietuviams.
Kaip po kelionės teigė ansamblio meno vadovas Darius Daknys, labiausiai įtempta programa buvo Omahoje, kur vyko pagrindiniai Omahos susibičiuliavusių miestų asociacijos (OSCA) renginiai. Per šešias dienas, praleistas Omahoje, kolektyvui teko koncertuoti net 5 kartus.
„Visur buvome labai šiltai sutikti ir sulaukėme daug aplodismentų. Koncertavome iškilminguose OSCA jubiliejiniuose renginiuose, taip pat Nebraskos universiteto „Strauss Perfoming Arts Center“ salėje, Omahos Westside Middle mokykloje, „St. Peter and Paul“ parapijos salėje. Labai smagu buvo pristatyti lietuviškus šokius ir muziką Nebraskos universitete studijuojantiems užsienio studentams, kartu su šio universiteto džiazo orkestru surengti šokių mokymus Omahos „Eagles Lodge“ klube. Amerikiečiai lietuvaičius mokė kaip šokti svingą, o „Saulė“ juos pamokė lietuviškų šokių“, – sakė ansamblio meno vadovas Darius Daknys.
„Saulės“ ansamblio viešnagė Omahoje – ne pirma. Kolektyvas paskutinį kartą čia lankėsi 2008 m., kai Nebraskos universitetas šventė savo 100 metų jubiliejų. Paskutinė „Saulės“ ansamblio šių metų koncertinio turo vieta – Čikaga. Didelis koncertas vyko Pasaulio lietuvių centre Lemonte, kur kartu koncertavo geriausios Čikagos lietuvių grupės – „Suktinis“, „Laumė“ ir „Grandis“.

Parengė Dina RAKAUSKIENĖ

 

Į viršų