Šiaulių miesto įkūrimo metai skaičiuojami nuo Saulės mūšio paminėjimo Livonijos kronikose. Nuo tos istorinės pergalės praėjo net 780 metų. Šiauliai drąsiai gali vadintis vienu seniausių miestų šalyje, savo amžiumi lenkiančiu net sostinę bei kitus didžiuosius miestus. Nors jubiliejaus skirti renginiai vyksta kone ištisus metus, pagrindinė gimtadienio šventė praūš šį savaitgalį „Šiaulių dienose“. Kalbinome šiauliečius, ar Šiaulių miestas yra tinkamai pasiruošęs švęsti jubiliejų. Nuomonių sulaukėme pačių įvairiausių, tačiau miestiečiai mato, jog yra ir nepadarytų darbų – nesutvarkyta aikštė ir dalis miesto pėsčiųjų bulvaro, apleistas miesto Centrinis parkas.

Modesta: „Miestas per šventes tampa vaizdingesnis“
– Manau, kad tinkamai, nes miestas per šventes tampa vaizdingesnis. Net kiti atvyksta žmonės į renginius, tad Šiauliai – patrauklūs. Yra į ką pasižiūrėti ir kuo pasigrožėti Šiauliuose. Mačiau ir keletą naujų grafičio kūrinių mieste, tačiau dar visų nespėjau apžiūrėti. Tikiuosi, kad bus ir daugiau jų mieste, nes jie pagerina miesto vaizdą. Džiaugiamės visomis Šiauliuose organizuojamomis šventėmis, kurios pritraukia daug žmonių, tada miestas pagyvėja.

Giedrė: „Visuomet dalyvauju „Šiaulių dienose“
– Neseniai grįžau iš užsienio, tai šiandien buvo pirmoji mano diena, kai teko daugiau pavaikščioti mieste. Kai kurių naujų meno kūrinių, kurie puošia miestą, dar nemačiau. Tačiau visuomet dalyvauju „Šiaulių dienose“, tai tikiuosi, kad šie metai bus įspūdingiausi, nes miestas jau pasipuošė. Tikriausiai šiemet miesto gimtadienis pritrauks dar daugiau žmonių į organizuojamus renginius.

Kristina: „Miestas pasiruošęs švęsti“
– Manau, jog tinkamai miestas pasiruošęs švęsti. Pėsčiųjų bulvare daug žmonių, daug gėlių. Dar ne visus ir piešinius mieste mačiau. O kiek dar daug yra apleistų pastatų, kuriuos taip pat būtų galima papuošti kokiais menininkų piešiniais. Dalyvauju miesto šventėse, manau, kad kiekvienas gali surasti sau tinkamą erdvę ir užsiėmimą.

Aldona: „Gražiai miestas tvarkosi ir ruošiasi gimtadieniui“
– Labai gražiai miestas tvarkosi ir ruošiasi gimtadieniui. Matėme ir iškabinėtas vėliavėles, piešinius po balkonais ir ant sienų. Visur žydi gėlės, tad manau, jog miestas tinkamai pasiruošęs. Kiekvienais metais dalyvauju miesto renginiuose ir net visur kur norime, nesuspėjame nueiti. Miestas puošiasi ir kasmet vis gražėja.

Angelė: „Šiauliai jau daug metų gražiai tvarkosi“
– Manau, kad tinkamai. Vaikštome pėsčiųjų bulvare labai dažnai, nes netoli čia ir gyvename. Matome, kaip miestas gražėja kiekvieną dieną. Džiugu, kad per šventes sulaukiame koncertų. Labai mėgstame su drauge nueiti ir iki „Lapės“, kur organizuojami koncertai. Šiauliai jau daug metų gražiai tvarkosi ir tai pastebi atvykę į miestą svečiai.  

Liuda: „Palauksime ir pamatysime, kuo nustebins“
– Miestas mūsų yra gražus ne tik per šventes. Pastebėjau ir pasikeitusias miesto erdves, atsiradusius naujus mieste akcentus, grafičio kūrinius, nors nežinau, ar tai kaip nors yra susiję su miesto dienomis. Manau, kad Šiauliuose viskas yra gerai. Visada stengiuosi dalyvauti renginiuose. Palauksime ir pamatysime, ar šiemet miestas savo renginių gausa kaip nors nustebins šiauliečius ir miesto svečius. Pastebiu, kad Šiauliuose kiek trūksta veiksmo, tačiau miestą sujudino vykusios „Šiaulių naktys“, tai to paties tikimės ir iš „Šiaulių dienų“.

Gintaras Gustas: „Man Šiaulių miestas gražus“
– Manau, kad miesto meras yra geras, tai jis padarė viską, kad Šiaulių miestas atrodytų gražiai ir jis klestėtų. Man Šiaulių miestas gražus, tačiau yra viena piktžaizdė, apie kurią ir merui sakiau. Pirmiausia, ką dabar reikia mieste daryti, tai Centrinį parką sutvarkyti. Dalyvauju įvairiuose renginiuose, nes pats juos ir organizuoju. Tikiuosi, kad šiemet „Šiaulių dienose“ bus ne tik šiauliečiams, bet ir miesto svečiams užsiėmimo.

Viktorija: „Nemanau, kad miestas yra pasiruošęs Šiaulių dienoms“
– Nemanau, kad gerai miestas yra pasiruošęs „Šiaulių dienoms“, nes, pavyzdžiui, man trūksta informacijos ir reklamos apie vyksiančius renginius. Miesto veidas gerėja. Matėme naujus grafičių, kurie tikrai labai gražūs ir paliko įspūdį. Dalyvavome su šeima „Šiaulių naktyse“, tai manau, kad ir į „Šiaulių dienas“ visi kartu eisime.

Loreta: „Per šventes miestas pagyvėja“
– Mano nuomone, Šiauliuose labai sumažėjo gyventojų, todėl per šventes miestas bent kiek pagyvėja. Šiaip Šiauliai puošiasi, tvarkosi. Po kelerių metų gal pasivysime net Vilnių. Esame palyginti mažas miestelis, tačiau nuo didelių mažai kuo ir atsiliekame. Per šventes su mažu vaiku išeiname pasivaikščioti. Manau, kad visada yra pasirinkimas ką veikti tiek mažam, tiek vyresniam, garbaus amžiaus žmogui.

Mantas: „Kartais dalyvauju miesto renginiuose“
– Nemačiau dar miesto pagražėjimų, nei naujų piešinių, nes šiuo metu daugiau turiu reikalų namuose, tad nėra kada vaikščioti ir žvalgytis. Kartais dalyvauju miesto renginiuose, tačiau ne visada pavyksta. Šiemet planuoju šeštadienį dalyvauti. Miestas mūsų gražus, tačiau labai jau laukiame, kada bus tvarkoma pėsčiųjų bulvaro dalis nuo „Valerijono“ vaistinės „Šiaulių“ viešbučio link.

Raimonda: „Šiauliai pasiruošę švęsti“
– Šiauliai pasiruošę švęsti miesto šventę. Svarbiausia, kad miesto gimtadienis būtų miestiečių, o ne miesto valdžios šventė, nes tikras miestas yra tada, kai jame gyvena miestietis. Aš pati į miesto renginius ir šventes neinu ir matau tik tiek, kiek matau važiuodama pro šalį su savo reikalais. Mieste gėlių pasodinta pakankamai, jei dar šiukšles susirinksime ir ateisime su gera nuotaika, tai miestas bus pasiruošęs švęsti.

Lilė: „Miestas pasikeitė neatpažįstamai“
– Visuomeninių tokių švenčių paprastai aš nešvenčiu, nors gal ir turėtų pasireikšti patriotizmas. Miestas pasikeitė per kelis dešimtmečius neatpažįstamai – gėlių prisodinta daugiau, medžiai  jau užsienietiški auga. Miestas puošiamas ir piešiniais, tačiau tai vertinčiau kaip norą ir poreikį kažkam išsireikšti. Tačiau gerai, kad jie paišo ne ant mano namo sienų, nes nenorėčiau tokių „kvarkaliojimų“. Tai, kad paėmiau teptuką į rankas, nereiškia, kad jau ir esu menininkas.

Į viršų