Naujuoju sostinės centru vadinamas dešinysis Neries krantas vėl pritraukia privačias investicijas. Tam simbolinės įtakos turi pradėtas pastato-vaiduoklio griovimas, teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Anot Vilniaus mero, 2004-2008 metų laikotarpiu šioje miesto dalyje buvo investuota 765 mln. litų, o šiemet investicijos į dešinįjį Neries krantą vėl sugrįžta.

"Šiais metais investicijos, kurias turėtų įgyvendinti privatūs investuotojai, siekia beveik pusę milijardo litų, iš kurių šimtas milijonų litų bus skirta infrastruktūrai, į kurią investuotų Vilniaus miesto savivaldybė. Šių investicijų pagalba mes galėtumėme sukurti bendrai apie tūkstantį naujų darbo vietų", - mano meras.

A. Zuokas pabrėžė, kad svarbu nepamiršti ambicingo Vilniaus miesto tikslo tapti regiono centru bei svarbiausių praėjusios kadencijos pradžioje nustatytų prioritetų.

"Neužmirškime ambicingų Vilniaus miesto tikslų, kurie dar buvo patvirtinti 2002 m. strateginiame plane, kad Vilnius turėtų būti regiono centru. Regioną mes skaičiuojame 300 km spinduliu aplink Vilniaus miestą, kuriame yra 16 mln. gyventojų (...) Praėjusios kadencijos pradžioje mes labai aiškiai pasakėme prioritetus šiai kadencijai, kuriuos patvirtino Vilniaus miesto taryba. Norime, kad Vilniaus miestas baigtų statyti savo centrą - bus skatinamos investicijos tik į tas vietas, kurios yra miesto centrinėje dalyje. Antras prioritetas - pramoninių zonų konversija į kitą paskirtį, o šių projektų įgyvendinimas planuojamas įgyvendinti per artimiausius ketverius metus. Kitas svarbus kriterijus - pradėtų statybų ir projektų baigimas. Neturime daug lėšų, kurias galėtumėme išskleisti po visą Vilniaus miestą, todėl koncentruojamės tik į tai", - teigė Vilniaus meras.

A. Zuokas pažymėjo ir tai, kad jau yra parengti Lvovo, Krokuvos, Kalvarijų ir Kernavės gatvių sutvarkymo projektai, į kuriuos investuotų Vilniaus miesto savivaldybė

"Tokiu būdu naujasis miesto centras turės visiškai kitokį įvaizdį nei iki šiol", - sakė A. Zuokas.

Eltos inf.

Į viršų