Nepriklausomai nuo įmonės dydžio ir vykdomos veiklos – finansinė apskaita turi būti orientuota į verslo plėtrą bei pelno siekimą. Pačios finansinės apskaitos valdymas apima daugelį komponentų. Tai yra operacijų pagrindimas, vertinimas, būtina kokybiška registravimo sistema, kurioje fiksuojami gauti duomenys ir t.t. Tik su gera apskaitos įmone, kuri ne tik veda apskaitą, tačiau ir pataria dėl finansų – galima verslui siekti daugiau investuojant kuo mažiau.

Patikima įmonė, kuri pasirūpins Jūsų įmonės apskaita ir padės tinkamai vesti finansinę apskaitą, yra Finonder.eu specialistai.

Samdomų buhalterių – tyčinės ir netyčinės klaidos

Išaugus poreikiui vietoje asmeninio buhalterio samdomo pagal darbo sutartį rinktis buhalterinės apskaitos paslaugos įmones – sumažėjo ir įmonės apskaitoje pasitaikančios klaidos, kurios gali būti daromos tyčia arba netyčia.

Netyčinės klaidos dažniausiai pasitaiko įmonėse, kuriose dirba mažai motyvuotas ar neturintis patirties buhalteris. Jis dažniausiai atlieka darbus senesnėmis programomis, nestebi įstatymų pasikeitimų, kadangi pats ne visada yra suinteresuotas domėtis rinkos inovacijomis.

Tyčinės klaidos dažniausiai pasitaiko tose įmonėse, kur asmeninis buhalteris susitaria su įmonės vadovu ir pakoreguoja tam tikrus dokumentus ar duomenis, kad būtų galima mokėti mažiau mokesčių ar panašiai.

Abejais atvejais išvengti netikslumų galima vietoje asmeninio buhalterio samdymo renkantis apskaitos įmones, kuriose dirba ne tik motyvuoti ir daugiau dėmesio inovacijoms skiriantys specialistai, tačiau taip pat ir komanda, kuri visada dirba legitymiai ir legaliai. Galiausiai – tai yra nauda ir pačiam verslui, kadangi skaidrumas šiais laikais yra labai svarbus, užtikrina gerą verslo reputaciją.

Tikslų turėjimas

Finansinės atsakomybės ir skaidrumas yra neatsiejamos ir nuo konkretaus verslo tikslo. Nors verslas visada siekia kuo didesnio pelno, tačiau jis gali būti apipinamas ir kitomis smulkmenomis, mažais tikslais, kurie padeda tinkamai realizuoti veiklą.
Įmonei tiksliai žinant tikslą – apskaitininkų yra sudaromas veiksmų planas, kuris orientuotas į rezultatą. Tokiu atveju įtraukiamos tinkamos apskaitos vedimo priemonės bei priimami konkretūs, kiti finansinės apskaitos sprendimai.

Į viršų