Nuo 2024m. sausio 22d. startuoja Europos Sąjungos Intelektinės Nuosavybės Tarnybos parama mažoms ir vidutinėms įmonėms, kuri kompensuoja net iki 75% prekės ženklo ar dizaino registracijos išlaidų!

MVĮ Fondas, taip pat žinomas kaip Mažųjų ir Vidutinių Įmonių Fondas, yra Europos Komisijos iniciatyva, kurią įgyvendina Europos Sąjungos Intelektinės Nuosavybės Tarnyba (ESINT). Šis fondas yra sukurtas siekiant finansiškai paremti MVĮ Europos Sąjungoje, kad jos galėtų apsaugoti ir efektyviai valdyti savo intelektinės nuosavybės teises.

Naujausiais duomenimis 2023 m. dėl paramos kreipėsi 35 tūkst. Europos mažųjų ir vidutinių įmonių. 2022 m. jų buvo 24 tūkst., 2021 m. – 13 tūkst. Augantis paramos populiarumas rodo, kad mažų ir vidutinių įmonių žinios apie intelektinės nuosavybės apsaugos būtinybę, siekiant sėkmingos verslo veiklos, kasmet tik didėja. Pernai paramos skyrimas baigėsi mėnesiu anksčiau nei planuota – lapkričio 10 d. vietoj numatytos gruodžio 8 d.

Šiemet kompensacijoms už intelektinės nuosavybės apsaugą skirta net 23 mln. eurų. Registruojant prekių ženklą arba dizainą Lietuvoje ar Europos Sąjungoje su kompensacija galima susigrąžinti 75% valstybinių mokesčių, o tarptautiniu lygiu – 50%. Kadangi tai paskutiniai paramos metai, prognozuojama, jog lėšos gali pasibaigti anksčiau, nei numatyta. Lėšos skirstomos eiliškumo principu, todėl norintiems apsaugoti savo verslą ir prekės ženklą rekomenduojama nedelsti ir kreiptis dėl finansavimo jau dabar.

Norint sėkmingai gauti kompensaciją svarbu tinkamai paruošti paramos dokumentus, todėl visu paramos procesu bei nemokamu dokumentų paruošimu gali padėti pasirūpinti intelektinės nuosavybės ekspertų grupė METIDA.

Susidomėję parama kviečiami užpildyti greitą prekių ženklų registracijos formą.

Į viršų