„Fintech“ įmonė „Paysera“ nuo šiol sudaro galimybę klientams įnešti pinigų į sąskaitą naudojant „Mastercard“ ir „Maestro“ korteles, kurias išdavė kitos finansų įstaigos. Toks papildymo būdas labai panašus į atsiskaitymą kortele internetinėje parduotuvėje.

„Klientai pinigų likutį sąskaitoje paprastai palaiko čia gaudami atlyginimą, surinkdami verslo įplaukas, ar atlikę pervedimą sau iš kitos sąskaitos, – teigia Marijus Plančiūnas, „Paysera“ generalinis direktorius. – Tuo tarpu smulkūs verslai neretai turi kelias sąskaitas, tarp jų skirtingose valstybėse. Taigi, sąskaitos papildymas iš visų „Mastercard“ ir „Maestro“ kortelių yra vienas iš būdų surinkti lėšas iš skirtingų sąskaitų į vieną sąskaitą. Ši alternatyva aktualesnė tiems, kas turi ne eurinių sąskaitų, pavyzdžiui, Lenkijoje, Ukrainoje, Didžiojoje Britanijoje, Rumunijoje ir kitose šalyse, kurių valiuta yra ne euras".

M. Plančiūnas pažymi, kad dar viena priežastis, kodėl bendrovė pasiūlė pinigų įnešimą iš „Mastercard“ ir „Maestro“ kortelių, yra klientų įpročiai.

„Turime klientų iš Ukrainos, Rumunijos ir kitų Europos valstybių, kuriose istoriškai yra susiformavęs įprotis pervesti pinigus, naudojant mokėjimo korteles. Vis dėlto, pirmųjų savaičių duomenys rodo, kad klientų geografija, pildančių savo sąskaitas iš mokėjimo kortelių, labai plati", – teigia jis.

Papildoma lėšų įnešimo galimybė, naudojantis „Mastercard“ ir „Maestro“ mokėjimo kortelėmis, yra paprasta ir primena atsiskaitymą kortele internetinėje parduotuvėje. Sąskaitą šiuo būdu gali pasipildyti privatūs ir verslo klientai, naudojantys bendrovės programėlę arba internetinę bankininkystę.

Įnešant pinigus į sąskaitą iš „Mastercard“ ir „Maestro“ kortelių, taikomas 2,5 proc. mokestis, kuris yra mažesnis nei kelių-keliasdešimt eurų suma, kurią paprastai reikia sumokėti ne euro zonos bankui už vietinės valiutos keitimą į eurus ir standartinį pervedimą į Paysera sąskaitą.

Pranešimą paskelbė: Aleksas Rozentalis, Paysera LT, UAB

Į viršų