Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento duomenimis, bendras sergamumo gripu ir peršalimo ligomis  rodiklis Šiaulių apskrityje 2016 metų 46 savaitę padidėjo ir siekė 38,3 atvejo 10 tūkstančių gyventojų. 45-ąją savaitę buvo 31,3 atvejo, tenkančio 10 tūkstančių gyventojų. Šiaulių mieste sergamumo gripu rodiklis 46-ąją savaitę pakilo iki 61,4 atvejo, tenkančio 10 tūkstančių gyventojų (45-ąją savaitę 46,6 atvejo teko 10 tūkstančių gyventojų).

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis nežymiai padidėjo visoje Lietuvoje. Mažiausias sergamumo gripu rodiklis šių metų 46-ąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje.
Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 4 asmenys.

Medikai primena, jog pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų: plaučių, bronchų, ausų uždegimo, sinusito, lėtinių ligų paūmėjimo ir kitų komplikacijų yra skiepai. Gyventojams patariama vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą. Tačiau pati efektyviausia priemonė, siekiant apsisaugoti nuo gripo, – skiepai.

Į viršų