05-13-2015 23

Europos sumo čempionate J. Grinevičiūtė pasipuošė sidabru (dešinėje), o A. Kubiliūtė – bronza (kairėje).
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Ieva LIUBŠYTĖ
Vakar Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriuje įvyko susitikimas su tris dienas Šiaulių arenoje vykusio Europos sumo čempionato prizininkėmis Jurgita Grinevičiūte ir Arūne Kubiliūte bei jų treneriais ir čempionato organizatoriais Lietuvos kuraš federacijos prezidentu Sigitu Lukavičiumi ir generaliniu sekretoriumi Rolandu Kazlausku.
Susitikimo metu Šiaulių miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas sportininkėms ir jų treneriams įteikė gėles ir padėkojo, kad savo pergalėmis ir pasiekimais garsina Šiaulių miestą.

Pergalė – lyg saldainis
Vienuoliktoje klasėje besimokančios šiaulietės vykusiame Europos dziudo čempionate pademonstravo savo meistriškumą ir laimėjo du medalius. Jurgita Grinevičiūtė pasipuošė sidabru, o Arūnė Kubiliūtė – bronza.
Pasak sidabro laimėtojos J. Grinevičiūtės, laimėjus pirmąjį medalį jausmas buvo toks, lyg būtum paragavęs skanaus saldainio, norėjosi dar ir dar.
„Pirmą dieną netikėjau, kad laimėsiu, bet man pasisekė, fortūna atsisuko į mano pusę. Tad po šio laimėjimo ir antrą, ir trečią čempionato dieną pajutau stimulą ir toliau siekti pergalių. Deja, nors ir buvau arti prie dar vienos pergalės, tačiau man sukliudė techninė klaida – atsirišęs diržas, nors ką gali žinoti, jei diržas būtų neatsirišęs gal taip pat nebūčiau laimėjusi“, – Europos sumo čempionato įspūdžiais dalijosi J. Grinevičiūtė.
Bronzos medalį iškovojusi A. Kubiliūtė džiaugėsi laimėjimu ir patirtais naujais įspūdžiais.
„Iš tiesų, pirmą dieną sekėsi nekaip – rusei pralošiau dėl trečios vietos. Kitą dieną sekėsi šiek tiek geriau, nes buvo dvi amžiaus grupės, tad U21 pavyko laimėti trečiąją vietą, deja U23 taip pat pralaimėjau kovoje dėl trečiosios vietos. Na, o trečią čempionato dieną sekėsi nekaip, nes priešininkės buvo labai stiprios, galima sakyti, kad šio čempionato favoritės buvo rusės ir ukrainietės, kurios tikrai labai daug ruošėsi ir daug dirbo dėl galimybės laimėti pirmąsias vietas“, – teigė A. Kubiliūtė.

Kovėsi su vyresnėmis varžovėmis
Prizininkių treneris R. Kazlauskas pridūrė, kad sportininkėms trečią Europos sumo čempionato dieną ir neturėjo būti lengva, nes jos dar yra moksleivės, o čempionatas buvo suaugusiųjų.
„Nugalėti vyresnes priešininkes labai sunku, automatiškai, tai jau ne ta branda. Aš merginoms sakiau, kad pažiūrėsime po kokių keturių metų, kada jos kovos su savo amžiaus varžovėmis ir tada jau bus galima šnekėti, kokiame lygyje jos yra. Apskritai, labai džiaugiuosi, jog mes sugebėjome kovoti U21, U23 grupėse dėl prizinių vietų, manau, vien dėl to esame aukščiau visa galva“, – tikino R. Kazlauskas.
R. Kazlausko teigimu, sportininkių grafikas yra labai įtemptas, jos yra Lietuvos dziudo rinktinės narės ir praktiškai laiko poilsiui neturi.
„Sekmadienį atidirbome Europos sumo čempionate, pirmadienį puse 6 ryto jau buvome automobilyje ir važiavome į stovyklą Kaune. Na, o penktadienį turime būti Alytuje, kur vyks varžybos. Apie vasarą nė nešneku, ji sportininkėms jau yra visa suplanuota, nebus kada ilsėtis“, – apie įtemptą sportininkių grafiką kalbėjo R. Kazlauskas.

Į viršų