05-13-2015 29

Vakar Šiaulių miesto savivaldybėje lankėsi neeiliniai svečiai – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras ir generalinis direktorius Edvinas Eimontas.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Ieva LIUBŠYTĖ
To priežastis – gegužės 23-iąją Šiauliuose įvyksianti LFF taurės turnyro finalinė dvikova, kurios metu į kovą dėl išsvajotojo trofėjaus stos Klaipėdos „Atlantas“ ir Vilniaus „Žalgiris“.
Tad svečiai iš LFF federacijos kartu su Šiaulių apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) prezidentu Sauliumi Lesnicku susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir pristatė jam LFF taurės turnyro trofėjų – įspūdingo dydžio taurę, kuri Šiauliuose pasiliks iki pat finalo.
LFF taurės turnyras turi gilias tradicijas, pirmas tokio pobūdžio turnyras buvo surengtas 1947 m.
Šiauliuose taurės finalo dvikovos jau vyko senokai – 1957, 1959 ir 1974 metais. Tad šiais metais šiauliečiai vėl turės galimybę pajusti tikrą futbolo dvasią.
Pasak LFF generalinio direktoriaus E. Eimonto, LFF taurės turnyro finalas yra didelė šventė miestui ir miesto gyventojams.
„Aišku, tai šventė ir futbolo komandoms, kurios dalyvauja finale, bet vis dėlto, tai renginys miesto gyventojams. Pasirinkdami Šiaulius, mes pamąstėme, kad Šiauliuose tokio pobūdžio renginys buvo darytas jau labai seniai, tad ir pasirinkome šį miestą, be to manau, jog mūsų sprendimas tikrai pasiteisins.
Džiugu, kad pasiruošimo darbai vyksta sklandžiai, liko tik tokios mažos smulkmenos, tikiu, kad iki finalo visi klausimai bus išspręsti ir renginys įvyks sklandžiai“, – kalbėjo E. Eimontas.

Į viršų