Monika SKISTENYTĖ
Trečiadienį Šiauliuose įvyko VII „General Financing A lygos” turas, kuriame susitiko „Šiaulių” ir VMFD „Žalgirio” ekipos. Šiauliečiai šiose rungtynėse stengėsi nutraukti keturių pralaimėjimų seriją, tačiau atsitiko taip, kad abi komandos sužaidė lygiosiomis 2:2, todėl ekipos pasidalijo po tašką.
Startinė FC „Šiaulių“ sudėtis:


Vartininkas: Mindaugas Malinauskas;
Gynėjai: Juvenal Gomes da Silva, Deivydas Lunskis, Ernestas Pilypas, Klimas Gusočenko;
Saugai: Tautvydas Eliošius, Igors Kozlovs, Andrius Bartkus, Laurynas Rimavičius;
Puolėjai: Santiago Cesanelli, Robertas Vėževičius.


Po kovingų rungtynių – lygiosios


Pirmajame kėlinyje prasidėjo arši kova dėl įvarčio. 18-ąją minutę Tautvydas Eliošius, likęs vienas prieš vartininką, pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kampą ir „Šiaulius” išvedė į priekį 1:0. „Žalgiris”, pamatęs nelauktą situaciją, suskubo perimti kamuolį. „Žalgiris” 26-ąją minutę atstatė rungtynių pusiausvyrą, kai po Pavel Komolov tikslaus smūgio rezultatas tapo lygus 1:1. Kėliniui baigiantis, (45-ąją minutę) po Roberto Vėževičiaus perdavimo, vienas prieš vartus iššoko Laurynas Rimavičius ir pelnė antrąjį savo komandos įvartį, rezultatas tapo 2:1.


Antrajame kėlinyje „Žalgirio” futbolininkai perėmė iniciatyvą ir aktyviai pradėjo kontroliuoti kamuolį. „Žalgiris” 70-ąją minutę bandė suregzti ataką, tačiau baudos aikštelėje Deivydas Lunskis neleistinai sustabdė su kamuoliu buvusį „Žalgirio” legionierių iš Škotijos Calum Elliot. Teisėjas skyrė 11 m baudinį į „Šiaulių” vartus. Prie kamuolio stojęs buvęs šiaulietis Mantas Kuklys pasiuntė kamuolį į tinklą ir išlygino rezultatą 2:2.


Deivis Kančelskis: „Džiaugiuosi po ketverių rungtynių „duobės“ iškovotu tašku“


„Džiaugiuosi ir noriu pasveikinti vyrus su po ketverių rungtynių „duobės” iškovotu tašku. Buvo daug kovos, geras nusiteikimas varžyboms. Netrūko progų tiek į vienus, tiek į kitus vartus. Kai kuriais momentais „Žalgiris” žaidė geriau, tačiau mes pasirinkome kontraatakų taktiką ir tik dėl kelių nesėkmingų momentų nepavyko pasižymėti daugiau. Džiaugiuosi, kad vyrai įrodė savo vertę ir parodė, jog „Šiaulių” nurašyti jokiu būdu negalima”, - teigė „Šiaulių” komandos vyr. treneris Deivis Kančelskis.


„Buvo sunkios rungtynės, kokių ir tikėjomės. Padarėme pora vaikiškų klaidų ir už tai buvome nubausti dviem įvarčiais. Antrajame kėlinyje perėmėme žaidimo kontrolę ir nebeleidome „Šiauliams” atakuoti, išskyrus paskutinę minutę vieną epizodą. Rezultatas netenkina, nes, norint tapti čempionais, turime laimėti prieš visus varžovus ir nebarstyti taškų”, - sakė „Žalgrio” žaidėjas Mantas Kuklys.


„Kovojome, stengėmės ir prieš savo žiūrovus norėjome iškovoti pergalę. Norėjome įrodyti, kad mes esame verti prizinių vietų, nes po pastarųjų varžybų atsiranda daug skeptikų, kurie jau nebetiki komanda. Mes dar tikim ir stengiamės iš visų jėgų. Rezultatas netenkina, nepaisant to, kad lygiosios pasiektos prieš stiprų varžovą „Žalgirį”, visgi mūsų tikslas yra prizinė vieta, tad, norint ją pasiekti, namie turime laimėti prieš visus varžovus”, - teigė „Šiaulių” žaidėjas Laurynas Rimavičius.

„Žinojome, kad „Šiauliai” gerai žaidžia namie. Padarėme keletą klaidų ir gavome du įvarčius. Tačiau komanda sugebėjo du kartus rezultatą išlyginti ir sukurti porą tikrai realių momentų pasižymėti. Tačiau jų išnaudoti nepavyko ir turime lygiąsias. Dar liko daug rungtynių, todėl sezono gale pamatysime, kas yra kas”, - teigė „Žalgirio” treneris Damir Petravič.

Į viršų