Šiauliuose vykusiame pirmajame Lietuvos pašto regbio-7 čempionato ture nugalėjo Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas. Šios varžybos kartu buvo ir Baltijos čempionato bei Lietuvos taurės atrankos etapas.

Be pralaimėjimų turnyre žaidę „Vairo-Kalvio“ regbininkai pusfinalyje 46:0 laimėjo prieš Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipą, o finale 37:5 nugalėjo puikiai Šiauliuose pasirodžiusią Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinę.
Bronza atiteko „Šiaulių“ ekipai, kuri mažajame finale 26:0 įveikė KTU regbininkus.

Penktąją vietą užėmė jungtinė Alytaus „Vita“ ir Jonavos „Tauro“ komanda, šeštąją – Vilniaus VRA, septintąją – „Klaipėdos kovas“, aštuntąją – Vilniaus „Geležinis vilkas“. Iš viso varžėsi vienuolika komandų.

Šiais metais Lietuvos regbio-7 pirmenybės vyksta kartu su Baltijos čempionatu. Šiauliuose vyko Lietuvos zonos turnyras, o latviai su estais rengia kitas varžybas. Po dvi stipriausias komandas pateks į Baltijos čempionato finalą, o 3–6 vietas užėmusios ekipos kovos dėl Baltijos taurės.

Dvi stipriausios praėjusių metų Lietuvos regbio-7 komandos – „Baltrex-Šiauliai“ ir Kauno „Žalgiris“ iškart pateko į kitą etapą.

„Kalbant apie regbio-7 vystymąsi, reikėtų į tokius turnyrus įtraukti kuo daugiau komandų, nes kiekvienoje ekipoje gali atsirasti gerų žaidėjų, kuriems tinka mažasis regbis. Kuo daugiau bus žaidėjų, tuo stipresnė bus rinktinė“, – teigė vienas čempionato organizatorių ir „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis.

Aukščiausius tikslus šiemet keliančios „Vairo-Kalvio“ komandos pergalė Šiauliuose buvo prognozuota, o sėkmingas jaunių rinktinės pasirodymas nustebino ne vieną regbio gerbėją. Tuo tarpu S. Kukulskio geras jaunimo žaidimas nenustebino.

„Nors oro sąlygos buvo sudėtingos, mūsų komanda su tuo susitvarkė. Esame patenkinti, traumų nėra. 18-mečių rinktinė nenustebino, nes ji ruošiasi Europos čempionatui, turėjo keletą stovyklų. Jaunimas parodė, kad moka žaisti ir finale „Vairo-Kalvio“ ekipai nebuvo lengva“, – pabrėžė treneris.

Naudingiausiais žaidėjais pripažinti: Justinas Urbonas („Vairas-Kalvis“), Arnas Urbonas (Lietuvos jaunių rinktinė), Kęstutis Karbauskis („Šiauliai“), Eligijus Macaitis (KTU), Jurgis Urbonas („Vita“– „Tauras“), Eimantas Badaška (VRA), Andrius Šliauteris („Klaipėdos kovas“), Matas Rutkauskas („Geležinis vilkas“), Tomas Gaubys („Transbusas“), Edgaras Salys (Plungės „Dorbė-Perkūnas“) ir Ernestas Bunys (Panevėžio „Klevas-PRS“).

Antrasis Lietuvos pašto ir Baltijos pirmenybių etapas vyks rugpjūčio mėnesį Kaune.

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų