Sąskaitos už šildymą dar kartą įrodė, jog daugiabučių namų renovacija finansiškai labai apsimoka.
UAB „Radviliškio šiluma“ jau suskaičiavo ir artimiausiu metu radviliškiečiams pateiks sąskaitas už lapkričio mėnesį suteiktas šildymo paslaugas. Bendrovės inžinierė realizacijai Skaidra Dišlė „Radviliškio naujienoms“ pateikė, kiek lapkritį daugiabučių namų gyventojai mokėjo už vieno kvadratinio metro šildymą. Mažiausiai už šildymą mokančių namų penketuke, žinoma, renovuoti ir renovuojami namai. Paaiškėjo, kad kai kurie nerenovuotuose namuose gyvenantys radviliškiečiai už šildymą moka daugiau nei renovuotų namų gyventojai už šildymą ir paskolą renovacijai kartu sudėjus. 
 
Pigiausiai šildomi renovuoti namai
 
UAB „Radviliškio šiluma“ inžinierės realizacijai Skaidros Dišlės sudaryto mažiausiai už šildymą lapkričio mėnesį mokėjusių namų penketuko viršuje – renovuoti daugiabučiai namai. Pigiausiai už šildymą mokėjo daugiabučio namo bendrijos „Sūkurys“ (Jaunystės gatvės 35 namo) gyventojai – vos 0,9 lito už kvadratinį metrą. Antroje vietoje – daugiabučio namo bendrija „Liepa“ (Laisvės alėjos 36 namas) gyventojai – 1,38 lito už kvadratinį metrą.
 
Trečiojoje vietoje atsidūrė nerenovuotas namas, esantis Jaunystės gatvėje 20. Anot „Radviliškio šilumos“ atstovės, šis namas turi puikų pirmininką, todėl pavyksta sutaupyti. Jaunystės gatvės 20 namo gyventojai už šildymo paslaugas, suteiktas lapkričio mėnesį, mokės po 2,01 lito už kvadratinį metrą. 
 
Ketvirtąją vietą pigiausiai besišildančių namų penketuke S. Dišlė skyrė daugiabučiam namui, esančiam Vasario 16-osios gatvėje 15. Tačiau, anot „Radviliškio šilumos“ atstovės, šis namas į penketuką neturėtų būti įtrauktas, nes nepaisant to, kad moka mažai už šildymą, tačiau kai kuriuose butuose būna vos 14 laipsnių šilumos. Todėl kalbėdama apie šilumos kainos ir šilumos butuose santykį S. Dišlė sakė, jog šį namą iš pigiausiai besišildančių namų penketuko reikėtų išbraukti, ketvirtąją vietą skirti daugiabučiam namui, esančiam A. Povyliaus gatvėje 10. Šio namo gyventojai už šildymą lapkričio mėnesį mokės po 2,32 lito už kvadratinį metrą. 
 
Penktoji vieta atiteko renovuojamam namui J. T. Vaižganto gatvėje 60. Šis namas į pigiausiai besišildančių namų penketuką pateko pirmą kartą. Už lapkričio mėnesio šildymą namo gyventojai mokės po 2, 37 lito už kvadratinį metrą. 
 
Namai antirekordininkai moka net aštuonis kartus brangiau
 
Pasidžiaugusi už tuos radviliškiečius, kurie už šildymą lapkričio mėnesį mokės mažiausiai, „Radviliškio šilumos“ atstovė pateikė ir brangiausiai už šildymą mokėsiančių namų penketuką. Antirekordo pirmojoje vietoje - Vasario 16-osios gatvės 17 namas. Jo gyventojai už lapkričio mėnesio šildymo paslaugas turės sumokėti net po 7, 25 lito už kvadratinį metrą – aštuonis kartus daugiau, nei „Sūkurio“ gyventojai. 
 
Nuo pirmosios antirekordo vietos nedaug atsilieka ir Bernotėno gatvės 1-ojo namo gyventojai. Jie mokės 6,79 lito už kvadratinį metrą. Trečioji vieta nuo galo skirta V. Kudirkos gatvės 7-ajam daugiabučiam namui. Jo gyventojai mokės po 6, 21 lito už kvadratinį metrą. Ketvirtoji vieta antirekordo penketuke atiteko Kražių gatvės 12-ajam namui. Už šildymo paslaugas, suteiktas per lapkričio mėnesį, gyventojams teks atseikėti po 5, 61 lito už kiekvieną kvadratinį metrą. Penktoji brangiausiai už šildymą mokančių daugiabučių namų penketuko vieta atiteko S. Dariaus ir S. Girėno gatvės 38-ajam namui. Jo gyventojams teks pakloti po 5,44 lito už kvadratinį metrą.
 
Užtektų šildymui, paskolai ir dar liktų
 
Skaičiai tapo dar iškalbingesni, kai S. Dišlė pateikė konkrečius pavyzdžius, kiek už šildymą mokėjo standartinio – 2  kambarių buto gyventojai. Paaiškėjo, kad renovuoto namo gyventojai šildymui ir paskolai, kuri paimta renovuojant namą, moka mažiau, nei kai kurių nerenovuotų namų gyventojai vien tik už šildymą.
 
„Vasario 16-osios gatvės 17 name dviejų kambarių buto šeimininkas (buto plotas 45 kvadratiniai metrai), deklaravęs du karšto vandens kubinius metrus, už šildymą, karštą vandenį ir vadinamąjį „gyvatuką“ už lapkričio mėnesį mokės 408 litus ir 39 centus“, - pažymėjo S. Dišlė. 
 
Tuo tarpu vienos iš pigiausiai už šildymą mokančios renovuoto namo bendrijos „Liepa“ gyventojas už dviejų kambarių butą (49 kvadratiniai metrai) ir deklaravęs du kubinius metrus vandens už šildymo, karšto vandens paslaugas ir „gyvatuko“ mokestį mokės tik 146 litus ir 79 centus. „Liepos“ bendrijos pirmininkė Stasė Savickienė jau anksčiau „Radviliškio naujienoms“ yra sakiusi, kad dviejų kambarių buto šeimininkas paskolai, kuri buvo paimta namui renovuoti, su visomis palūkanomis per mėnesį moka apie 130 litų. Taigi, renovuoto namo gyventojai šildymui ir paskolai kartu sudėjus sumoka gerokai mažiau nei nerenovuoto namo gyventojai. 

Pigiausiai besišildančių namų penketukas
 
1.„Sūkurys“ (Jaunystės g. 35) – 0, 9 lito už kvadratinį metrą
 
2.„Liepa“ (Laisvės alėja 36) – 1, 38 lito už kvadratinį metrą
 
3. Jaunystės g. 20 – 2, 01  lito už kvadratinį metrą
 
4.A. Povyliaus g. 10 – 2, 32 lito už kvadratinį metrą
 
5.J. T. Vaižganto g. 60 – 2,37 lito už kvadratinį metrą
 
Brangiausiai besišildančių namų penketukas
 
1.Vasario 16-osios g. 17 – 7, 25 lito už kvadratinį metrą
 
2.Bernotėno g. 1 – 6, 79 lito už kvadratinį metrą
 
3.V. Kudirkos g. 7 – 6, 21 lito už kvadratinį metrą
 
4.Kražių g. 12 – 5, 61 lito už kvadratinį metrą
 
5.S. Dariaus ir S. Girėno g. 5, 44 lito už kvadratinį metrą. 
 
"Radviliškio naujienos". 
Į viršų