06-15-2015 05

Radviliškio rajonas. Radviliškio krašto liaudiškos muzikos kapelos, bendruomenės, amatininkai, tautodailininkai, ūkininkai, bitininkai ir kitokie sumanūs ir gabūs Radviliškio krašto žmonės šeštadienį Radviliškyje kvietė geriau pažinti savo gimtąjį kraštą, jo žmones ir jų amatus.
Radviliškio r. nuotr.

„Kai draugams pranešiau, kad važiuosiu į kermošių, labai sureagavo užsienio lietuviai. Jiems kermošius asocijuojasi ne tik su muge, bet ir su bendravimu, geru pasibuvimu, smagia muzika ir švente, atlaidais. Jei seniau kuriame nors miestelyje būdavo švenčiami atlaidai, būtinai visus kviesdavo ir kermošius“, – sakė šventės vakariniame koncerte dainavęs Virgis Stakėnas. Rankdarbiais, įvairiais medžio dirbiniais, šiaudiniais krepšiais, džiovintais prieskoniais, sultimis, smidrais, medumi ir kitomis gėrybėmis prekiaujančius Radviliškio rajono gyventojus, bendruomenes subūrė ir Radviliškio miesto gyventojams bei miesto svečiams pasirodyti pakvietė iniciatyvi ir visur spėjanti Vida Dauneckienė.
„Galvoje jau seniai kirbėjo idėja suorganizuoti kažką panašaus į senovinę mugę, kurioje krašto žmonės savo produktais, sukurtais rankdarbiais bei šiaip buityje reikalingais ir savo rankomis darytais įrankiais prekiauja, paskui pasilinksmina, pašoka, pasiklauso vietos muzikantų grojamos muzikos. Užsiminiau apie tai Radviliškio rajono merui Antanui Čepononiui, o jis palaikė šią idėją labai entuziastingai“, – sakė ji.
Savo muzikinius kūrinius dovanojo ansambliai, liaudies muzikos kapelos, liaudiško dainavimo grupės. Muzikantas Virgis Stakėnas organizavo sriubos valgymo čempionatą, vakarą užbaigė radviliškiečiams jau seniai pažįstama grupė „Metronomas“.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų