Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities muziejaus klojime svečiavosi Šiaulių rajono Bridų kaimo mėgėjų teatras. Jam vadovauja energinga ir niekada nenuilstanti vadovė Audronė Ratkutė. Šį kartą į antrąjį teatrinio sezono vaidinimą susirinkę žiūrovai išvydo nuotaikingą spektaklį – Kazio Binkio satyrinę poemą „Tamošius Bekepuris“. Spektaklio režisierė – Nijolė Mirončikaitė-Timinskienė.

Judita BALTAKYTĖ
Tai linksmas 1928 metais parašytas kūrinys, pasakojantis apie kaimo senbernį Tamošių, beieškantį sau pačios. Šmaikščiai, su išmone perteikta gyvenimiška istorija klojimo spektaklio žiūrovams padovanojo gerą nuotaiką. Visus sužavėjo ne tik nuoširdi ir įtaigi aktorių vaidyba, bet ir puikiai perteikti XX amžiaus pradžios kaimo sodžiaus buitiniai vaizdai.
Po spektaklio romantiškus ir svajingus romansus dovanojo Šiaulių rajono Bridų kultūros namų Pakapės filialo romansų atlikėjų grupė, vadovaujama Juliaus Muliarčiko.
Mielus liaudiškų vaidinimų mėgėjus kviečiame rugpjūčio 8 d. į Šiaulių rajono Kurtuvėnų folkloro ansamblio „Kurtuove“ vaidintojų grupės spektaklį-komediją „Avinėlis nekaltasis“.

 

Į viršų