Antradienį apie 13.40 val. Šiaulių tardymo izoliatoriaus režiminiame korpuse esančioje laikino sulaikymo patalpoje Nr. 4 iš paklodės padarytoje smaugvirvėje rastas pasikoręs suimtasis K. S., gimęs 1990 metais.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo suimtojo mirtį. Kaip teigia laikinai direktoriaus pareigas einantis Paulius Žvaliauskas, kameroje suimtasis buvo kalinamas vienas. Mirties priežasčiai nustatyti Šiaulių tardymo izoliatoriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Už vagystę kalėjęs vyras jau ne pirmą kartą bandė žudytis. Mūsų įstaigoje yra teikiama psichologinė pagalba ir tokie žmonės saugomi. Paprastai, jei asmuo yra linkęs žudytis ar kada nors bandė žudytis, tai jis yra įtraukiamas į linkusių save žaloti įskaitą. Pastarasis  buvo įtrauktas į šią įskaitą. Aš, kaip valstybės statutinis tarnautojas, galiu pasakyti, kad valstybės pareiga saugoti kalinčiųjų gyvybes, tačiau kaip privatus asmuo galvoju, jog kiekvienas turi pasirinkimo teisę į gyvybę. Lietuva yra tarp pirmaujančių savižudybių skaičiais Europoje, tai toks pat procentas šių nelaimių ir įkalinimo įstaigose ne tik Šiauliuose“, – sako P. Žvaliauskas.

Nelaimių stengiamasi išvengti, nes su kaliniais bendrauja specialistai, tačiau, pasak P. Žvaliausko, lietuvių toks mentalitetas ir jį sunku pakeisti.

Į viršų