Spalio 31-ąją apie 23 valandą Pakruojo rajone, keliu Radviliškis – Pakruojis važiavusio automobilio vairuotojas pastebėjo nuo važiuojamosios dalies į pakelės griovį nuvažiavusį automobilį. Neabejingas vairuotojas nedelsiant telefonu surinko 112 ir apie nuo kelio nuvažiavusį automobilį pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Į įvykio vietą išskubėjo policijos ir medikų ekipažai. Policijos pareigūnams priartėjus prie Pakruojo rajone, Pavėzgių kaime nuo kelio nuvažiavusio automobilio, prasivėrė tamsoje stovinčio automobilio vairuotojo durelės, iš automobilio svirduliuodamas išlipo vyriškis, kuris sukaupęs visas jėgas spruko į tamsą. Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnai pasivijo bėglį ir jį sugrąžino į įvykio vietą.
Apgirtusiam automobilio vairuotojui atskubėjusi policijos ir medikų pagalba nepatiko, jis puolė plūsti įžeidžiančiais žodžiais pareigūnus, vengdamas sulaikymo, tris kartus spyrė vienam patrulių į koją. Tik uždėjus antrankius dvidešimt vienerių metų Pakruojo rajono, Plaučiškių kaimo gyventojas aprimo.
Vairuotojo pažymėjimo neturinčiam vaikinui nustatytas vidutinis 1,94 prom. girtumas. Vaikinas iš praeities klaidų nepasimoko, jis jau nekartą baustas už administracinės teisės pažeidimus, dar 2011 metais jis yra įkliuvęs vairuojantis automobilį neblaivus ir neturintis teisės vairuoti transporto priemonės. Tąkart jam buvo nustatytas lengvas, 0,66 prom. girtumas.
Prieš dvi dienas įsigytas automobilis nebuvo apgadintas, jis išvežtas į automobilių saugojimo aikštelę. Vairuotojui medikų pagalbos neprireikė. Kokią baudą skirti dvidešimt vienerių vaikinui spręs teismas. Vairavimas esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti transporto priemonių užtraukia baudą nuo 1158 iki 1448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.
Vaikinui taip pat teks atsakyti už pasipriešinimą policijos pareigūnams. Pakruojo rajono policijos komisariate dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str.) pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vaikinas gali būti nubaustas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Po įvykio Plaučiškių kaimo gyventojas uždarytas į areštinę.

Pagal ŠAVPK parengė Paula ALKSNĖ

 

Į viršų