Skanus, paprastai ruošiamas obuolių pyragas. Karštas, kaip ir daugelis obuolių pyragų, itin skanus valgyti su ledais.

Obuolių pyrago gamybai reikės: 8-10 obuolių, 220 gramų miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 4 kiaušinių, 150 gramų cukraus, 250 gramų lydyto sviesto, vanilinio cukraus ar vanilės.

Pirmiausia išlydykite sviestą ir leiskite jam ramiai vėsti. Nulupkite ir gan nesmulkiai supjaustykite obuolius. Viename inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Kitame inde išplakite kiaušinius, cukrų, romą, vanilinį cukrų. Toliau plakdami berkite ten dalį miltų mišinio, dėkite dalį sviesto, vėl miltų, vėl sviesto. Taip darykite, kol galiausiai gausite vienalytę masę. Į ją atsargiai suberkite obuolius. Kuo daugiau obuolių, tuo geriau, nes jie kepdami sukrenta ir iš jų nieko nebelieka. Pilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir kepkite 50 minučių 180ºC temperatūroje. Skanaus!

Į viršų