Taip jau būna, kad šeimoje ar draugų rate ne visi yra mėsos gerbėjai, tad norint juos kaip nors pavaišinti, reikia sugalvoti specialiai jiems nemėsišką patiekalą. Tai kepti pomidorai su parmezanu – būtent tai, ko jūs galbūt ieškojote.

Keptiems pomidorams pasigaminti reikės: 4 pomidorų, 100 gramų tarkuoto parmezano sūrio, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir 4 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Tuomet pomidorus nuplaukite ir nusausinkite bei perpjaukite juos pusiau (horizontaliai). Tada puseles išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Galiausiai kiekvieną puselę gausiai pabarstykite tarkuotu parmezanu, raudonėliu, druska bei juodaisiais pipirais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite, kol pomidorai suminkštės – maždaug apie 15 minučių. Greitas ir skanus patiekalas jau garuoja ant stalo. Skanaus!

Į viršų