„Minkšti ir purūs vištienos kepsneliai – tai puikus būdas iš nedidelio kiekio mėsos padaryti vakarienę visai šeimynai. Šio recepto imuosi, kai šeimyna labai alkana ir niekas nepasisotins vienu kepsniu. Šitaip paruošus vištienos filė gaunasi maždaug 15-20 kepsnelių. Jie net ir šalti labai skanūs, todėl puikiai tinka norintiems kažko sočiau pasiimti į kelionę ar išvyką į gamtą“, – rašo recepto autorė Rasa.

Vištienos kepsnelių gamybai reikės: 500 gramų vištienos krūtinėlės be kaulo, 4 šaukštų majonezo, 1 šaukšto krakmolo, 2 kiaušinių, aliejaus, kario, maltos saldžiosios paprikos, druskos.

Vištieną supjaustykite mažais kubeliais (kuo mažesni, tuo geriau). Dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite majonezą ir krakmolą. Šią masę užpilkite ant vištienos, paskaninkite prieskoniais ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, su dideliu šaukštu dėkite vištieną į keptuvę ir suformuokite blynus. Apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant uždengus keptuvę dangčiu, blyneliai geriau išsipūs. Patiekite su ryžiais ir daržovėmis. Skanaus!

Į viršų