Tokijas, vasario 17 d. (ELTA).
Japonijos automobilių gamybos milžinės "Toyota Motor Corp." prezidentas Akijas Tojoda (Akio Toyoda) per spaudos konferenciją trečiadienį kategoriškai paneigė kaltinimus, esą jo kompanija sąmoningai slėpusi duomenis apie savo produkcijos defektus.

"Primygtinai prašau jus patikėti, kad mes niekada nieko neslėpėme ir nieko nenutylėjome", - pareiškė koncerno steigėjo vaikaitis A. Tojoda.

Neseniai Jungtinių Valstijų žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą kompanija slėpusi tikrąsias kelių savo modelių stabdžių sistemos defektų priežastis, dėl to ji buvo priversta atšaukti apie 437 tūkst. automobilių iš vidaus ir užsienio rinkų.

A. Tojoda aiškino kilusias problemas tuo, kad automobilių gamintoja labai sparčiai ir ryžtingai augo, ir tai, galimas dalykas, atsiliepė jos gaminamos produkcijos kokybei, pranešė BBC.

Be to, "Toyota" vadovas pranešė apie steigiamą specialųjį kokybės kontrolės komitetą firmoje. Pirmasis šio naujojo komiteto posėdis numatytas kovo 30 dieną. Komitetui vadovaus pats kompanijos prezidentas, o jo darbo rezultatus vertins nepriklausomi ekspertai.
Į viršų