Šaltuoju metų laiku automobiliui reikalinga didesnė pagalba. Kol bus patikrintas aušinimo skystis, nupoliruotas kėbulas, pakeistas langų ploviklis ir padangos, gali užtrukti ir visą dieną. Taip pat tai turbūt nepigiai kainuoja. Vis dėlto šiauliečiai sako, kad automobilį reikia prižiūrėti visada, tuomet mašina rečiau genda ir jai nebereikia skirti labai daug pinigų.

Jorūnė DAUNORIENĖ
Siekiant, kad automobilis tarnautų ilgai, specialistai pataria nuolat tikrinti tepalus, naudoti tinkamą aušinimo skystį, reguliariai tikrinti padangų slėgį, pasirūpinti, kad žibintai veiktų tinkamai.

Domas: „Įvairiai“
– Priklauso nuo to, kiek važiuoju. Kartais kurui arba remontui reikia išleisti mažiau, kartais daugiau. Taip pat viskas priklauso nuo metų laiko, žiemą automobilio priežiūrai reikia išleisti daugiau. Manau, kad pigiau važiuoti viešuoju transportu, bet aš vis tiek mieliau renkuosi automobilį, nes vairuoju jau visą gyvenimą.

Gvidas: „Nedaug“
– Geram automobiliui daug lėšų skirti nereikia. Be to, viskas priklauso nuo turimų pajamų. Vienam išlaikyti automobilį yra pernelyg prabangu, kitam – ne. Manau, jeigu žmogus normaliai uždirba, prižiūrėti automobilį nėra labai brangu.

Povilas: „Priklauso nuo automobilio“
– Priklauso nuo to, kokį automobilį turi. Japoniško automobilio detalės brangesnės, bet geresnės. Vokiško automobilio detalės pigesnės, bet ne tokios stiprios. Manau, kad tikras vairuotojas yra tas, kuris moka ilgai išlaikyti mašiną. Prižiūrėti ją, kad ji būtų graži ir tvarkinga. Jeigu kurį laiką automobilio nebeprižiūri, jam reikia skirti daug lėšų, o jeigu neapleidi – mažiau.

Justina: „Išleidžiu nedaug“
– Gal daugiau vyras išleidžia, o aš tik šaltuoju metų laiku gal šiek tiek daugiau. Žiemą prižiūrėti automobilį yra sunkiau nei kitais metų laikais. Reikia turėti ir skysčio langams, ir valytuvų naujų. Galbūt važiuoti viešuoju transportu iš tiesų yra pigiau, bet aš neturiu tokios galimybės. Gyvenu nedideliame kaimelyje, o ten nevažinėja autobusai.

Arūnas: „Neskaičiuoju“
– Žiemą, jeigu reikia keisti padangas, išleidžiu daugiau. Apskritai automobiliui trisdešimt eurų per savaitę tikrai reikia skirti. Nemanau, kad važiuodamas viešuoju transportu labai sutaupyčiau. Mano automobilis yra darbo įrankis, taip pat juo važiuoju ir asmeniniais tikslais, todėl važinėti su viešuoju transportu tiesiog nespėčiau.

Saulius: „Daug“
– Šiais laikais viskas brangiai kainuoja. Per savaitę išleidžiu apie dvidešimt eurų. Kartais pagalvoju, kad būtų pigiau važiuoti viešuoju transportu, tačiau tam nėra jėgų, nes turiu invalidumą. Man vaikščioti yra sunkiau, negu važiuoti. Apskritai, vairuoju labai retai, kartais pavežu tik anūkę ir mamą.

http://www.ollex.lt/paslaugos/Automobiliu-nuoma

Į viršų