Automobilis mus lydi ne tik į darbą ar iš darbo, bet ir laisvalaikiu suteikia gerų emocijų, o kartais ir erzina. Tačiau panašu, kad šiauliečiai yra konservatyvūs automobilių pirkėjai. Didžioji dalis jų automobilius keičia kas 4–9 metus. Vairuotojai pagrindine transporto priemonės keitimo priežastimi įvardija remontą. Šiauliečiai sako, jog naujoms investicijoms į transporto priemonę pasiryžta tik tada, kai turimo automobilio jau nebeverta taisyti. Žinoma, kai kurie automobilius keičia ir todėl, kad jie paprasčiausiai atsibosta.

Egidijus: „Anksčiau keisdavau dažniau“
– Kai buvau jaunesnis, automobilius keisdavau dažniau. Dabar su tuo pačiu automobiliu važinėju septynerius metus. Jeigu automobilis gerai važiuoja, nematau priežasčių, kodėl turėčiau jį keisti. O smulkius defektus visada galima pataisyti. Šiuo metu man svarbiausia, kad automobilis apskritai važiuotų.

Mantas: „Teko parduoti“
– Man teko parduoti automobilį dėl susiklosčiusių aplinkybių. Šiuo metu dairausi naujo. Pagal tam tikrus kriterijus ieškau, kad automobilis man tiktų. Žiūriu, kad jis būtų patvarus, važinėti su juo nebūtų brangu ir pan. Manau, kad nesunkiai tokį rasiu.

Tomas: „Turiu trečią“
– Šiuo metu turiu trečią automobilį. Pirmus du keičiau dėl to, kad paseno, o trečią gavau iš žento dovanų. Automobilį renkuosi pagal finansus, nes mes dabar gauname mažas pensijas. Manau, kad dabartinio automobilio man užteks iki paskutinės dienos. Net jeigu ir turėčiau daugiau pinigų, nenorėčiau jo į nieką keisti.

Vytautas: „Nelabai“
– Per visą savo gyvenimą turėjau tik du automobilius. Dabar vairuoju trečią. Keičiau, nes jie jau buvo seni. Šiais laikais gerą automobilį gali įsigyti tik tie, kurie gerai uždirba. Jiems galbūt kainos neatrodo tokios didelės. Aš nusipirkau už vidutinę kainą ir savo sprendimu esu patenkintas. Ateityje naujo automobilio pirkti neplanuoju.

Virginija: „Nekeičiu“
– Automobilį jau turiu seniai ir nesiruošiu jo keisti. Pirkčiau naują tik tuo atveju, jeigu senasis nebevažiuotų. Man automobilis reikalingas tik dėl susisiekimo. Manau, kad tik išpuikę žmonės didžiuojasi naujausios markės automobiliais.

Antanas: „Pagal poreikį“
– Vieną automobilį sudaužiau, todėl pirkau – kitą. Man automobilis tikrai nėra įvaizdžio detalė. Svarbiausia, kad būtų gera mašina ir gerai važiuotų. Vis dėlto manau, kad šiais laikais labai svarbu turėti automobilį. Galbūt automobilis ir nepadės sutaupyti, bet tai labai patogi transporto priemonė.

Į viršų