Siekiant išsiaiškinti visuomenės nuomonę apie korupcijos paplitimą bei patirtį, susidūrus su šiuo reiškiniu, rugsėjo–spalio mėnesiais atliekamas didelės apimties sociologinis tyrimas „Lietuvos korupcijos žemėlapis“. Atliekant tyrimą bus klausiama gyventojų, valstybės tarnautojų ir verslo atstovų nuomonės. Tikslas – nustatyti tendencijas, identifikuoti korupciniu požiūriu rizikingiausius sektorius.

„Šios reguliariai vykdomos apklausos rezultatai yra labai svarbūs vertinant valstybės pažangą kovoje su korupcija bei planuojant valstybės veiklos prioritetus korupcijos prevencijos srityje, todėl labai tikimės, kad žmonės supras šio tyrimo svarbą ir gavę anketas atras galimybę skirti laiko bei išsamiai jas užpildyti“, – sako STT korupcijos prevencijos valdybos viršininkas Romualdas Gylys.

2001 m. pradėta rengti Sociologinė apklausa „Lietuvos korupcijos žemėlapis“ atliekama jau septintą kartą. 2014 m. atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad antikorupcinė padėtis šalyje gerėja – korupciją kaip labai rimtą Lietuvos problemą įvardijo 48 proc. šalies gyventojų, o tai yra 19 procentinių punktų mažiau nei 2011 m. Taip pat ženkliai sumažėjo verslininkų, pateisinančių korupciją versle. Pvz. tik keturi verslininkai yra nurodę, kad mokėjo kyšius per pastaruosius metus ir tai geriausias rezultatas nuo 2001 m.

Parengta pagal STT

Į viršų