11-19-2015 24

Net ir senovės išmintis byloja: kai moteris laiminga, laimingi visi šeimos nariai, o ir vyras jaučiasi laimingas.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Ramunė DAMBRAUSKAITĖ
Į Šiauliuose vykusią paskaitą, kurioje lektorius, vedinis astrologas, chiromantas Egidijus Gubinas kalbėjo apie tai, kokius vyrus myli moteris ir kokias moteris myli vyrai, susirinko išties labai daug jaunų merginų. Kai kurioms pavyko drauge atsivesti ir savo draugus, pažįstamus. Vienus čia vedė paprastas smalsumas, kitus, panašu, rimtai kamavo klausimas – kaip surasti tą vienintelį ar vienintelę. Kaip palaikyti ilgus, harmoningus santykius, kurie nuvestų į laimingą santuoką? Šiais laikais antrą pusę rasti yra nelengva, ypač moteriškos lyties atstovėms. Kaip susipažinti, į ką pažinties metu turime atkreipti dėmesį? Ar atrodydamos tik įspūdingai galime rasti antrąją pusę?

Antrosios pusės – ieškoti kultūringoje aplinkoje
Pirmiausia ieškant antrosios pusės E. Gubinas pabrėžia kultūringos aplinkos svarbą.
„Aplinka, kurioje mes ieškome antrosios pusės, turi be galo didelę įtaką. Jeigu antrosios pusės ieškome kažkokiose vietose, kur daugiausiai renkasi žmonės, ne taip rimtai žiūrintys į gyvenimą, tai ir pasekmės irgi gali būti atitinkamos“, – sako E. Gubinas.
Būtent kultūringoje aplinkoje renkasi pozityvios, intelektualios asmenybės. Naktiniai klubai, barai – galbūt čia ir lengvai užsimezga pažintis, tačiau ar ji taps tik vienos nakties nuotykiu, ar išaugs į rimtus santykius? Gali pasisekti. O ir santykiai, kurie prasideda intymiai, sunkiai gali išaugti į rimtus. Nors dažnai populiariuose holivudiniuose filmuose tokia pažinties pradžia ir eskaluojama. Vis dėlto ji klaidina.
Dažnai mes norime greito rezultato – net ir susipažindami. „Tačiau moteris, kad ir kaip bebūtų, turėtų leisti jos siekti. Jeigu santykiai prasidės nuo intymių, nors norima, kad jie išaugtų į ilgalaikius, deja, jokiais būdais neprasidės ilgalaikiai“, – paaiškina E. Gubinas.
Beje, jūsų ieškoma antroji pusė turėtų būti panaši į jus. Jus turėtų sieti bendri interesai, kad galėtumėte laisvalaikį leisti kartu. Nes kas iš to, jeigu vienam patinka kultūros renginiai, o kitam – trankios muzikos koncertai?
E. Gubinas mano, kad ieškodama antrosios pusės moteris turi tapti išmintinga, žinanti savo vertę, vadovautis tam tikrais principais. Kiek daugiau pasigilinti į vyro psichologiją šiandien nėra labai sudėtinga – galima apsilankyti paskaitose, skaityti tam tikrą literatūrą apie santykius, kad bent jau minimaliai suprastų ir vyriškąją pasaulėžiūrą.
O internetinės pažintys? Pasak E. Gubino, į pasimatymus nėra blogai vaikščioti, jeigu jau susipažinote ir internete. Ten, kur jaučiamės tiesiog gerai, kur yra jūsų bendraminčių, turėtume rasti sau porą. Ir toje aplinkoje neturėtumėte „ieškoti“, o pirmiausia „būti“.

Gražuolės turi daugiau šansų?
Grožio industrija šiandien visas moteris gali paversti gražuolėmis. Viena mėgsta save kurti kas rytą įspūdingu makiažu, skoninga apranga, aksesuarais. Kita – kiek kuklesnė – renkasi patogią aprangą ir minimalų makiažą, o kartais ir visai jokio. Interneto erdvėje galima rasti ne vieną video, kuriame moterys eksperimentuoja. Pripratusios kasdien būti su makiažu jo atsisako ir pasakoja, kaip jaučiasi darbe, namuose ir kitur. Pirmieji jausmai – tai nepasitikėjimas savimi, kurį ypač sukelia kolegų ir draugų klausimai, ar ji šiandien gerai jaučiasi, o gal serga. Akivaizdu, kad makiažas suteikia daugiau pasitikėjimo. O ir vyriškoji pusė pirmiausiai pastebi moters išorinį grožį.
Klausiame E. Gubino, kuri moteris ar mergina turi daugiau šansų – įspūdingo grožio, kuriam pasiekti reikia nemažai pastangų, ar ta, kuri savo žavesį pabrėžia kur kas saikingiau.
„Vyrai pirma pamato moterį – be jokios abejonės. Bet grožis būna skirtingose energijose. Jeigu mergina bandys pabrėžti vien tik savo kūnišką grožį, tai ji daugiau pritrauks tokius vyrus, kuriems rūpi tik kūniškas jos grožis. Apsirengti šiai dienai galima ir kūrybiškai. Merginos, kurios rengiasi, kad labiau pabrėžtų kūno formas, labiau pritraukia tokius vyrus, kuriuos ir domina, sakykime, moteris kaip nuotykis. Principas toks – grožis gali būti skirtingas. Moterys visada gražiau atrodo dėvėdamos sukneles, sijonus – tai pabrėžia jų moteriškumą. O ir dalykiškai apsirengusi moteris gali būti patraukli. Be jokios abejonės, ji turėtų būti kvepianti kaip gėlė“, – teigia E. Gubinas.

Šiek tiek apie vyrus
Na, o vyrai – tarsi lenktyniniai žirgai: jiems visada reikia veiksmo. Tačiau, pasak. E. Gubino, jie laimingi tuomet, kai moterį padaro laimingą.
„Pats vyras darydamas kažką dėl savęs nepatiria tiek laimės, kiek padarydamas dėl moters. Visas pasaulis yra daugiau sukurtas dėl moterų. Jeigu tiesiog apžvelgtumėme parduotuves, tai pamatytume, kad daugelis jų yra skirtos moterims – aksesuarai, apranga ir pan.“, – sako E. Gubinas.
Net ir senovės išmintis byloja: kai moteris laiminga, tai yra laimingi visi šeimos nariai ir vyras jaučiasi laimingas. „Moteris yra sėkmės deivė – jeigu mes padarome moterį laimingą, tai tampa visi laimingi. Ir šalyje, kurioje moterys yra nelaimingos, nėra smagu gyventi. Pažvelkime į namus – jeigu mama laiminga, tai laiminga visa šeima, jeigu mama nelaiminga, namuose tvyro nemaloni atmosfera. Nelaiminga moteris reiškia savo nepasitenkinimą emocijomis, vyrai dažniau išgyvena tyliai. Tad kiekvieno vyro tikslas turėtų būti gyventi dėl to, kad moteris būtų laiminga“, – sako E. Gubinas.
Apibendrindamas laimingus santykius, E. Gubinas sako, kad turime leisti vyrams visų pirma būti reikalingiems ir turime išmokti prašyti jų pagalbos, o pakeisti žmogų kardinaliai vargu ar pavyks – juk jau pirmosios pažinties metu pamatome, kokios yra jo charakterio savybės. O vyrams belieka moteris mylėti ir nesistengti jų suprasti. „Mylėti, globoti ir rūpintis“, – pabrėžia E. Gubinas.

 

Į viršų