Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, ir paragintas Premjero, neketina į pareigas grąžinti atleistų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado.

"Premjeras išsakė tai, ką išsakė, o aš manau, kad aš pasielgiau teisingai ir nematau jokių savo klaidų, elgiausi pagal įstatymus. Jeigu kas nors man parodys, kokią nors klaidą ar ten, kur aš pažeidžiau įstatymą, tai aš pasiryžęs tą klaidą pripažinti. Bet kol kas man niekas to neparodė", - žurnalistams Seime sakė R. Palaitis.

"Paraginimas yra ne klaidos parodymas. Čia yra tik paraginimas", - klausiamas, ar neketina grąžinti FNTT pareigūnų į pareigas, kalbėjo ministras.

Vidaus reikalų ministras pakartojo savo jau anksčiau išsakytą poziciją, kad elgėsi griežtai pagal įstatymą, ir sakė esąs įsitikinęs savo teisumu.

Pasak R. Palaičio, jis asmeniškai šio klausimo su Vyriausybės vadovu Andriumi Kubiliumi neaptaręs, tai esą daro partijų, sudarančių koaliciją, pirmininkai.

Politikas kol kas atsistatydinimo galimybės sakė nesvarstantis.

"O kodėl aš turėčiau? Dar sykį sakau: aš jaučiuosi teisus, nepadaręs klaidų, elgiausi griežtai pagal įstatymus, ir tiek", - reziumavo ministras.

ELTA

Į viršų