Didždvario gimnazijos pirmokai dalyvavo jau 16-ą kartą rengiamoje stovykloje „Didždvarietis“.  Stovyklautojai kartu su juos lydinčiais mokytojais, vyresniaisiais gimnazistais įsikūrė Šiaulių „Napoleono“ futbolo klubo stovyklavietėje Alksnyniškės kaime.

Stovykloje pirmokai susipažino su mokyklos istorija, tradicijomis, vidaus taisyklėmis; išbandė save  įvairiose rungtyse, žaidė komandų (klasių) formavimo žaidimus, susipažino su klasės draugais, kitais pirmokais. Visas užduotis jiems atlikti padėjo ir klasių darbą organizavo vyresnieji gimnazijos mokiniai. Jie taip pat pasakojo apie neformalų mokyklos gyvenimą, stengėsi padrąsinti ir paskatinti pirmokus tapti aktyviais Didždvario gimnazijos bendruomenės nariais.

Šia stovykla siekiama ne tik supažindinti pirmokus su mokyklos gyvenimu, sustiprinti klasių bendrumą, bet ir įdiegti Didždvario gimnazijoje puoselėjamas vertybes: siekiama, kad mokiniai būtų visapusiškai išprusę, mąstantys, lengvai bendraujantys, principingi, smalsūs tyrinėtojai, atviri pasauliui, rūpestingi, savikritiški, nebijantys rizikuoti.

Į viršų