Po žiemos pertraukos prasidėjo Lietuvos moterų žolės riedulio B diviziono kovos. Jūratės Juodytės vadovaujama Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ komanda trečiojo rato starte iškovojo dvi pergales ir čempionių titulas joms jau ranka pasiekiamas. Šiaulietėms liko iš paskutinių dviejų rungtynių laimėti bent vienas ir jos taps nebepavejamos varžovėms. Pratęsus B diviziono kovas sporto mokyklos „Klevas“ komandai buvo itin svarbu pratęsti pergalių seriją. Pirmajame mače šiaulietės 3:0 laimėjo prieš Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-EuropaCity“ komandą. Antrose rungtynėse mūsų miesto ekipa tik po atkaklios kovos sugebėjo palaužti pagrindines varžoves – Širvintų „Intos“ riedulininkes. Visų rungtynių metu rezultatas buvo 0:0 ir tik paskutinę mačo minutę Gabrielė Jakunčikovaitė smūgiu į tolimąjį vartų kampą nuginklavo varžovių vartininkę.

„Prieš prasidedant pavasariniam čempionato etapui priėmėme sprendimą, kad neieškosime komandai pastiprinimo, o pasikliausime savomis žaidėjomis. Dėl to mūsų komandoje žaidžia mergaitės nuo 13 iki 16 metų. Labai svarbios buvo abi pergalės, tiek prieš Vilniaus, tiek ir prieš Širvintų komandas. Su pastarąja komanda kovos visuomet būna atkaklios ir įtemptos. Varžovų komanda techniškesnė, mūsų komanda žaidžia plačiau, išnaudoja visą aikštę. Šį kartą dar ir oras pasitaikė nepavydėtinas, pradėjo snigti ledukais, todėl buvo trumpam sustabdytos rungtynės. Su merginomis juokavome, kad mes esame prie visko pratę ir viskam pasirengę, kadangi prieš porą savaičių vykusios stovyklos metu oras taip pat negailėjo siurprizų. Todėl šiame mače oro sąlygos netgi tapo mūsų privalumu“, – kalbėjo J. Juodytė.

Antra miesto komanda „Šiauliai“, kuriai vadovauja Onutė Kanaporienė, po pergalės prieš vilnietes, su sostinės riedulininkėmis dalinasi 3–4 vietas. Tad vyksiančių lemiamų kovų metu paaiškės, ar „Šiaulių“ ekipai pavyks įrodyti pranašumą prieš Vilniaus ekipą ir iškovoti trečiąją vietą. Gegužės pabaigoje abi Šiaulių komandos vyks į sostinę, kur susikaus su Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-EuropaCity“ komanda. Taip pat vyks ir šiauliečių tarpusavio rungtynės.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ informaciją

Į viršų