Šį savaitgalį startavo Lietuvos regbio federacijos (LRF) „Viči“ taurės turnyras. Šiais metais trys stipriausios šalies komandos – Šiaulių „Vairas-Kalvis“, Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir Kauno „Žalgiris“ – kovos Šiaurės divizione, o dėl Pietų diviziono taurės kausis ekipos iš Vilniaus, Plungės, Panevėžio, Jonavos ir Šiaulių.

Pirmosiose Pietų diviziono rungtynėse Jonavos „Tauras-Skorpionas-Brum Brum“ savo aikštėje 47:15 (26:5) nugalėjo Panevėžio „Klevo-PRS“ komandą.

Jonavos klubą į priekį vedė Jurgis Urbonas. Jo sąskaitoje – 22 taškai. Ginas Medvedevas pridėjo 10 taškų, Ernestas Norkus, Eimantas Ilmonas ir Valentinas Mačiulis – po 5.

Panevėžio komandoje po 5 taškus surinko Marius Smirnovas, Nortas Albavičius bei Deividas Jašinskas.

Kitose rungtynėse Šiaulių „Šiaulių“ klubas namuose 30:12 (15:12) įveikė Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkus.
Nugalėtojams 10 taškų pelnė Gytis Balčiūnas, po 5 – Tomas Astrauskas, Rimantas Milaševičius, Edvinas Juozapaitis bei Dominykas Babraitis.

Sostinės klubui po 5 taškus pelnė Kristianas Jakuba bei Alexanderis McCreathas, 2 – Ervidas Bakutis.

Gegužės 6 dieną Pietų divizione susitiks čempionės titulą ginanti Vilniaus „VRA-Tomosta“ ir Plungės „Dorbė“.
Dvejomis rungtynėmis startavo ir Lietuvos jaunių regbio pirmenybėse. Pirmuose susitikimuose pergalėmis džiaugėsi Šiaulių ekipos.

Šiaulių „SM Klevo-ŠSG-Elme Messer Gass“ ekipa savo aikštėje 57:0 sutriuškino pilnos sudėties nesurinkusią Vilniaus „Geležinio vilko“ komandą, o Šiaulių „SM Klevas-Vairas“ namuose 20:5 įveikė Panevėžio „KKSC-R. Sargūno sporto gimnazijos“ regbininkus.

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų