„Česnakinė duona Italijoje rimtas reikalas, o kokia Italija dar ir be mocarelos, pomidorų, baziliko? Sakoma, genialumas slypi paprastume ir šiuo atveju tai puikiai tinka: atrodo paprasta ir nieko labai ypatingo, bet skonis... Mano receptoriams tai vienas iš geriausių derinių, galėčiau valgyti be sustojimo. Labai patariu pabandyti visiems itališkų skonių gerbėjams!“, – sako Giedrė iš Kelmės.

Itališkai duonai su mocarela pasigaminti reikės: 1 prancūziško batono (arba ciabatos), 50 gramų minkšto sviesto, 2 česnako skiltelių, pomidorų, 200 gramų mocarelos, druskos, pipirų, balzamiko kremo, šviežio baziliko.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Batoną perpjaukite perpus ir padaliname norimo dydžio gabalėliais. Jei naudojate ciabatą duoną, supjaustykite ją riekėmis. Sviestą išsukite su sutrintu česnaku ir druska. Tepkite ant duonos. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, išdėliokite ant duonos.

Dėkite kepti 5-7 minutes, kol duona gražiai apskrus, o mocarela išsilydys.

Ant apskrudusios duonos dėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, apibarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir baziliku. Pašlakstykite balzamiko kremu. Skanaus!

Į viršų