Vilniuje įvyko 2016 metų uždarų patalpų Lietuvos žolės riedulio federacijos (LŽRF) taurės varžybos, kurių finalai dėl atkaklumo ir lygios kovos galėtų papuošti bet kurį turnyrą.

Turnyro A grupėje pirmąją vietą kiek netikėtai užėmė Šiaulių SM „Klevas“ sportininkai, kurie 5:0 įveikė Vilniaus r. SM auklėtinius ir lygiosiomis 1:1 sužaidė su Širvintų „Baltic Champs“ ekipa. Širvintiškiai Vilniaus r. SM komandą nugalėjo tik 4:0, tad liko antri.

B grupėje abejas rungtynes laimėjo ir pirmąją vietą užėmė Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“. Ši ekipa 2:0 nugalėjo Vilniaus „Ardą-Rudaminą“ ir 3:2 palaužė Širvintų SM. Pastarieji tokiu pat rezultatu 3:2 įveikė „Ardą-Rudaminą“ ir užėmė antrąją vietą.

Netikėtai dramatiškai susiklostė rungtynės dėl penktosios vietos tarp Vilniaus r. SM ir „Ardo-Rudaminos“. Pirmąjį kėlinį Vilniaus rajono atstovai laimėjo net 3:0, bet antrajame labiau patyrę varžovai sugebėjo išlyginti rezultatą (3:3), o po to baudinių serijoje ir išplėšti pergalę (4:3).

Panašiu scenarijumi vyko ir mažojo finalo rungtynės tarp dviejų Širvintų komandų. Jau 4 min. Širvintų SM išsiveržė į priekį 2:0, bet dar iki pertraukos „Baltic Champs“ sugebėjo išlyginti rezultatą. Trečiąją vietą šiai komandai atnešė Dominyko Varno 26 min. realizuotas mažasis kampinis.

Lemiamose rungtynėse dėl taurės kova vyko taip pat dramatiškai, tik nė vienai komandai nepavyko įgyti 2 įvarčių persvaros. Pirmajame kėlinyje du kartus pirmavo „Žuvėdra-Tauras“, bet „Klevas“ abu kartus išlygino rezultatą. Po pertraukos jau šiauliečiai 22 min. išsiveržė į priekį, bet 23 min. vilniečiai taip pat atsakė taikliu smūgiu ir rezultatas trečią kartą tapo lygus – 3:3.

Pagrindinis rungtynių laikas taip ir baigėsi, o baudinių serijoje pergalę rezultatu 2:0 šventė „Žuvėdra-Tauras“.

SM „Klevas“ komanda šį kartą žaidė be trenerės Donatos Grigienės ir nustebino savo savarankiškumu, kovingumu bei susiklausimu. Komandai vadovavo kapitonas Vaidotas Kringelis.

Keturios geriausios taurės turnyro komandos pateko į tarptautinį atvirą „Žalgiris Open“ turnyrą, kur dalyvaus ir aukšto lygio Gardino, Minsko ir Bresto komandos.

Po varžybų, tradiciškai buvo apdovanotos ne tik komandos, bet ir jų geriausi žaidėjai.

Šį kartą geriausiais savo ekipose buvo išrinkti Valentinas Jankevičius („Ardas–Rudamina“), Ernestas Daukševičius (Vilniaus r. SM), Povilas Pušklevičius (Širvintų SM), Dominykas Varnas („Baltic Champs“), Tadas Pabijanskas („Klevas“) ir Edvinas Stankevičius („Žuvėdra“).

Parengta pagal LŽRF informaciją

Į viršų