Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ regbio komanda „Šiauliai“ įspūdinga pergale pradėjo Baltijos regbio čempionato II diviziono Pietų zonos kovas. Šiauliečiai 65:17 nugalėjo Kaliningrado srities „Baltijos Štormas“ komandą. Mūsų miesto regbininkai tiesiog dominavo aikštėje ir neleido varžovams net pagalvoti apie kitokią mačo baigtį. Treneris Rimantas Zeringis sakė, kad šis mačas buvo kur kas kokybiškesnis, nei pirmosios rungtynės vykusios prieš savaitę.

„Tiek treneriai, tiek ir žaidėjai, visi matome ir sakome, kad žaidimo kokybės kreivė kyla aukštyn. Nors klaidų dar neišvengiame, bet jų jau daug mažiau. Kartais koją pakiša jaunystė ir užsidegimas kuo greičiau ir efektingiau užbaigti ataką. Lemiamais momentais pasitaiko, kad priimami ne patys teisingiausi sprendimai. Paprasčiausiai mūsų komandai trūksta stabilumo, tačiau viskas ateis su laiku. Mes judame į priekį, tobulėjame ir po truputį vis dėliojame paskutinius štrichus vienai svarbiausių sezono kovų – gegužės 20 dieną su Vilniaus regbio akademijos komanda“, – apie artėjančias svarbias rungtynes užsiminė  R. Zeringis. Kadangi šiauliečiai varžovams nuo pat pradžių primetė savo žaidimo stilių ir susikrovė solidžią persvarą, treneriai šiame mače galėjo šiek tiek paeksperimentuoti ir išmėginti kaip veikia taktinės schemos.

„Labai smagu, kai darbas treniruotėse duoda vaisių, tai buvo galima matyti rungtynių metu. Geriausiu komandos žaidėju šiame mače išrinktas Liudvikas Karnytis. Taip pat norėtųsi paminėti puikiai rungtyniavusius Luką Mitrijevą, Deividą Vorošilką, Kornelijų Klimą. Visa komanda pagirtinai kovojo ir pelnytai galime džiaugtis iš tiesų įspūdinga pergale“, – teigė R. Zeringis. Baltijos regbio II diviziono Pietų zonoje rungtyniauja keturios komandos: Šiaulių „Šiauliai“, Latvijos „Livonia II“ , Kaliningrado srities „Baltijos štormas“ ir iš Lietuvos, Latvijos bei Kaliningrado srities veteranų suburta komanda „Baltic Old Boys“. Veteranai kelerius pastaruosius metus įrodinėja, kad dar turi parako ir tampa Baltijos regbio čempionato II diviziono nugalėtojais. Tad liepos pradžioje Šiauliuose vyksiantis mačas tarp patyrusių vilkų „Baltic Old Boys“ ir „Šiaulių“ komandų bus ypač intriguojantis. Pirmą vietą Pietų zonoje užėmusi komanda žais dėl pirmos vietos divizione su pirmą vietą Šiaurės zonoje užėmusia komanda. Nugalėtojai įgis teisę iškopti į Baltijos regbio čempionato I divizioną.

Šiauliečiams tai buvo jau antrosios oficialios rungtynės šį sezoną. Praėjusį savaitgalį „Šiaulių“ komanda Lietuvos pirmos lygos regbio pirmenybėse 30:12 įveikė Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkus.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklos „Klevas“ informaciją

Į viršų