Šiauliuose ant Fotografijos muziejaus stogo Europos jaunimo savaitė startavo diskusija, kurioje buvo aptariamos jaunų žmonių galimos vienybės formos ir jų reikšmingumas. Diskusijoje dalyvavo Šiaulių miesto jaunieji verslininkai, jaunimo organizacijų lyderiai, Šiaulių universiteto atstovai.

Diskutuota apie toleranciją, mokėjimą priimti kitus žmones tokius, kokie jie yra, parodyti visas socialines galimybes jauniems žmonėms.

Jaunimas išgyvena nemažai streso socialinėje aplinkoje: tiek mokykloje, tiek namuose. Renginyje buvo diskutuojama, kad jauni žmonės turi ugdyti saviraišką, savanoriauti, domėtis įvairiomis iniciatyvomis, visuomenei naudinga veikla. Jauniems žmonėms visada yra galimybės save išreikšti, dalyvauti renginiuose, akcijose, aktyviai leisti laisvalaikį, bet ne visada jie tuo susidomi.

Jaunimas turi save realizuoti, atskleisti savo gebėjimus, ieškoti naujų galimybių. Buvo klausiama renginio dalyvių, ar baigę studijas jie norėtų pasilikti savo gimtajame mieste, ar išvykti kitur. Dalis studentų norėtų likti Šiauliuose. Buvo ir tokių, kurie mokėsi kituose Lietuvos miestuose ir grįžo.

Buvo svarstoma, ar jaunimas Šiauliuose yra tolerantiškas. Tolerancijos yra, bet ne visur. Diskusijų metu ji buvo apibrėžiama kaip gebėjimas priimti žmogų tokį, koks jis yra, nors galbūt ir sunku jį suprasti. Kartais žmogui tenka patirti psichologinį smurtą, nes jis yra kitoks. Viskas priklauso nuo požiūrio į tą žmogų. Reikia pradėti nuo savęs. Problema yra neišsakyti jausmai, užspaustos emocijos. Tolerancijos nebuvimas yra solidarumo nebuvimas. Vien jau žodis ,,kitoks“ įvardija tolerancijos problemą.

Renginio metu buvo teigiama, kad jaunam žmogui svarbu atrasti savo kelią, kas jam patinka, ko jis nori, formuluoti tikslus ir jų siekti.

Į viršų